Ліга чемпіонів: яскрава футбольна фієста панує у столиці України

Ліга чемпіонів: яскрава футбольна фієста панує у столиці України

Укрінформ
У Києві запрацювала фан-зона "Фестиваль чемпіонів" для уболівальників фіналу Ліги чемпіонів-2018 "Реал" - "Ліверпуль".

Такого футбольного буму столиця України не знала з часів проведення Євро-2012. Та, мабуть, нинішнє яскраве уболівальницьке свято на центральних вулицях Києва перевершує  фієсту шестирічної давнини, передають з фан-зони кореспонденти Укрінформу.  

Чого лише не побачиш нині на Хрещатику - і спеціальні стенди, присвячені командам-фіналістам у "Галереї чемпіонів", і майданчики для міні- та настільного футболу. Саме тут проходять конкурси від спонсорів Ліги чемпіонів... А один лише "живий" трофей Ліги чемпіонів чого вартий! Хочеш, фотографуйся, будь ласка. От лише руками не чіпай...

І кого тільки не побачиш у фан-зоні! От, скажімо, знаменитий бразилець Кафу - партнер Шевченка по "Мілану". Його вітали тисячі киян. Окрім українців, тут і фани "Реала", "Ліверпуля". Бачили ми й німців, французів, навіть групу уболівальників із США - тих, які визнають наш "соккер" кращим за традиційний північноамериканський футбол. На деяких з фанатів ми помітили кашне "Реал" - "Ліверпуль" - спеціально до матчу.

Урочисте відкриття фан-зони "Фестиваль чемпіонів" пройшло сьогодні. Дійство триватиме до 27 травня. Відкрив його міський голова столиці Віталій Кличко разом з амбасадром фіналу Ліги чемпіонів Ією Андрущак. Мер потім досить вправно продемонстрував свої технічні навички на футбольному майданчику.

Кличко також дав старт "Чемпіонату рівних" - традиційному турніру УЄФА, в якому грають  команди безпритульних.  

Завтра, напередодні фіналу Ліги чемпіонів УЄФА, у столиці України відбудеться й "Турнір чемпіонів" за участю чотирьох команд, у складі яких гратимуть колишні зірки європейського футболу. 

В цих змаганнях виступлять команди легенд "Реала" та "Ліверпуля", легенд Ліги чемпіонів, а також команда друзів Андрія Шевченка (сам посол фіналу ЛЧ теж вийде на поле), якою керуватимуть Віталій Кличко та його брат Володимир. Матчі складатимуться з двох таймів по 15 хвилин і пройдуть у форматі 5x5. 

Склад "Легенд "Реала": Єжи Дудек, Мічел Сальгадо, Альваро Арбелоа, Роберто Карлос, Луїш Фігу, Крістіан Карамбе, Клод Макелеле, Естебан Камбьяссо, Предраг Міятович, Давор Шукер. Тренер - Еміліо Бутрагеньйо.

"Легенди "Ліверпуля": Девід Джеймс, Володимир Шміцер, Патрік Бергер, Стів Макманаман, Джейсон Макейтір, Луїс Гарсія, Роббі Фаулер. Тренер - Іан Раш.

"Шевченко і друзі": Олександр Шовковський, Євген Левченко, Ія Андрущак, Кларенс Зеєдорф, Сергій Ребров, Андрій Шевченко, Біллі Вінгроу (фристайлер), Джеремі Лінч (фристайлер). Тренери - Володимир та Віталій Клички.

"Легенди Ліги чемпіонів": Вітор Байя, Жозе Бозінгва, Марсель Десаї, Марко Матерацці, Алекс Скотт, Деку, Гаїска Мендьєта, Селія Шашич, Генрік Ларссон. Тренер - Рууд Гулліт.

Зазначимо, що фан-зона "Фестиваль чемпіонів" працюватиме у столиці України до 20.00 27 травня.

Загалом же у Києві напередодні фіналу Ліги чемпіонів облаштували чотири фан-зони. Дві - для фанів команд-фіналістів. Місце збору "мерсісайдців" - у парку Тараса Шевченка, уболівальників "Реала" - біля Палацу "Україна". Фан-зона на Контрактовій площі стане єдиним місцем, де матч "Реал" - "Ліверпуль" покажуть у прямому ефірі на величезному екрані.

Читайте також: Букмекери назвали фаворита фіналу Ліги чемпіонів "Реал" - "Ліверпуль"

І, нарешті, нагадаємо, що фінал Ліги чемпіонів між знаменитими іспанським та  англійським клубами пройде 26 травня на НСК "Олімпійський" і розпочнеться о 21.45.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-