Виконком УЄФА в Києві призначить господарів футбольних єврокубкових фіналів 2020 року

Виконком УЄФА в Києві призначить господарів футбольних єврокубкових фіналів 2020 року

Укрінформ
У готелі "Інтерконтиненталь Київ" 24 травня пройде засідання виконавчого комітету Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА), приурочене до фіналів Ліги чемпіонів серед жіночих і чоловічих команд, які відбудуться найближчими днями в столиці України.

Виконком оголосить місця проведення єврокубкових фіналів 2020 року, а також затвердить календар фінального турніру чемпіонату Європи 2020 року, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

На проведення фіналу Ліги чемпіонів 2020 року претендують арена "Ештадіу да Луш" в Лісабоні, а також Олімпійський стадіон імені Ататюрка в Стамбулі.

Заявку на проведення фіналу Ліги Європи 2020 року подав ще один португальський стадіон - 50-тисячний "Драгау" в Порту, конкурентом якого виступає арена "Енергія" в польському Гданську, що вміщає 41 тисячу глядачів.

Читайте також: Київ сьогодні приймає фінал жіночої Ліги чемпіонів УЄФА "Вольфсбург" - "Ліон"

Виконком УЄФА визначить місце проведення матчу за Суперкубок Європи 2020 року, а також арену, де через два роки відбудеться фінал жіночої Ліги чемпіонів. Претендентами на організацію головної зустрічі жіночого єврокубка є стадіон "Динамо" імені Льва Яшина в Москві, арена "Моріс Дюфран" в бельгійському Льєжі і стадіон імені Франца Хорра у Відні.

Відразу вісім стадіонів претендують на проведення матчу за Суперкубок УЄФА 2020 року, в якому зустрінуться переможці Ліги чемпіонів і Ліги Європи. Матч може пройти в Тирані, Мінську, Гельсінкі, Ніцці, Хайфі, Алма-Аті, Белфасті або Порту.

У 2019 фінал чоловічої Ліги чемпіонів пройде в Мадриді, жіночої - в Будапешті. Фінал Ліги Європи відбудеться в Баку, матч за Суперкубок УЄФА - в Стамбулі.

Виконком УЄФА в Києві також затвердить розклад фінального турніру чемпіонату Європи 2020 року, який пройде відразу в 13 містах континенту. Зустрічі Євро-2020 приймуть Мюнхен, Баку, Рим, Копенгаген, Бухарест, Амстердам, Дублін, Більбао, Санкт-Петербург, Будапешт, Брюссель, Глазго і Лондон, де на "Уемблі" відбудуться півфінальні зустрічі і фінал.

Читайте також: Президент УЄФА Александер Чеферін прибув до України на фінали Ліги чемпіонів

На порядку денному виконкому УЄФА також обговорення регламенту ліцензування клубів і фінансового fair-play і регламенту різних юнацьких турнірів. За підсумками засідання виконкому відбудеться прес-конференція за участю президента УЄФА Александера Чеферіна.

Нагадаємо, 24 травня на київському стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського в матчі німецького "Вольфсбурга" і французького "Ліона" визначиться найсильніший жіночий клуб Європи, а 26 травня на столичному НСК "Олімпійський" у фіналі чоловічої Ліги чемпіонів зіграють іспанський "Реал" і англійський "Ліверпуль".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-