Павелко: Покарання за договірні матчі не буде однаковим для всіх

Павелко: Покарання за договірні матчі не буде однаковим для всіх

Укрінформ
Президент ФФУ обіцяє, що проведуть розслідування аби визначити ступінь відповідальності клубів за «договірняки».

Президент Федерації футболу України (ФФУ) Андрій Павелко прокоментував масштабну операцію проти договірних матчів. Про це повідомляє Укрінформ.

«Операція по боротьбі з договірними матчами - це безпрецендентне розслідування в історії українського футболу. Український футбол потрібно очистити від корупції та договірних матчів. Раніше на це закривалися очі, але ці часи минули.

У 2015 році ми розуміли, що таких матчів багато, а покарання за це – лише штраф. Всі могли відкупитися і закрити питання. Правоохоронні органи не могли нічого застосовувати бо такі дії не підпадали під положення Кримінального кодексу України. Але ми прийняли закон «Про боротьбу з корупцією і договірними матчами».

Читайте також: Павелко і Холодницький прокоментували гучну справу про «договірняки» в українському футболі

Ми готували цю операцію тривалий час, але не могли її анонсувати, щоб нікого не злякати. Це лише перший крок, ми працюємо далі.

Дякую поліції за сприяння, за те, що не сталося витоку інформації. Дякую комітету ФФУ з етики та чесної гри і його голові Франческо Баранці, а також комітету арбітрів, який сприяв розслідуванню.

Є вже перші результати та інформація про команди і арбітрів. Бачив коментарі журналістів. Я згоден, що ступінь залученості у команд різна. Поки складно оцінити рівень відповідальності клубів. Пізніше проведемо окреме розслідування, результати якого ми передамо в комітет з етики та чесної гри, а контрольно-дисциплінарний комітет (КДК) прийме рішення.

Процес уже вийшов в публічну площину, ми бачимо перші імена, але кожного оцінимо і покараємо окремо. Покарання не може бути однаковим для всіх», - сказав Павелко.

Читайте також: Президент ФФУ каже, що закон проти корупції у спорті вже працює

Нагадаємо, 22 травня поліція провела масову облаву на організаторів договірних матчів, в результаті якої МВС розглядає 57 епізодів за участю 328 осіб.

Зокрема, обшуки, провели у екс-тренера «Маріуполя» Олександра Севидова і Руслана Забранського, що працює з МФК «Миколаїв».

Арбітра першої ліги Олександра Солов'яна вивели з будівлі Будинку футболу в наручниках. Під підозрою також арбітри Віктор Арановський, Олександр Павлюк і Олександр Сахно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-