НСК

НСК "Олімпійський" перейшов в управління UEFA

Укрінформ
Національний спортивний комплекс "Олімпійський" готовий до проведення фіналу Ліги чемпіонів, тому з 15 травня його передали в управління UEFA. 

Вже у п'ятницю, 18 травня, UEFA проведе в "Олімпійському" стрес-тестування усіх систем. Про це сказав міністр молоді та спорту Ігор Жданов у коментарі журналістам після інспектування стадіону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"18 травня комісія UEFA буде проводити стрес-тестування усіх систем, які вводяться в експлуатацію. Наприкінці цього тижня ми отримаємо свідоцтво про введення в експлуатацію. Я думаю, що ми з честю проведемо фінал Ліги чемпіонів", - заявив Жданов.

Міністр разом з підрядниками перевірив, чи дійсно ремонтні роботи на головній арені фіналу Ліги чемпіонів, які фінансувалися урядом, завершені, та залишився задоволений.

За його словами, раніше в ході ремонту було виявлено ряд прихованих проблем, які довелося вирішували в оперативному режимі. "Капітальний ремонт гідроізоляції засвідчив такі речі, що там взагалі цієї гідроізоляції немає фізично. Не те щоб вона там погана чи гарна, а її немає. Та ми вирішили це питання", - запевнив міністр.

Крім того, наголосив Жданов, Україна змушена зараз захищати свою територіальну цілісність від сусіда-агресора, тому коштів на ремонт стадіону зайвих бути не може. "Треба кожні півроку стадіон ремонтувати. Бо там болти можуть відійти або щось інше трапляється. Це ж важка конструкція, яку постійно треба тримати у полі зору. Або можуть бути проблеми з каналізацією. Хтось додумався зробити тут вакуумну каналізацію, а коли було багато матчів, то у туалетах були проблеми. Тоді я відреагував і було наведено лад. Так чого там тільки не було - пляшки, пакети, щось іще. Але ж і певна культура має бути присутня", - наголосив міністр.

Водночас, за словами Жданова, нині проблем на стадіоні немає. Він відзначив, що у період із 15 травня по 5 червня НСК "Олімпійський" перебуватиме у розпорядженні UEFA, тому відтепер Мінмолоді та спорту не може впливати на цей об'єкт. "Прогулятися територією стадіону звичайним перехожим буде неможливо до 5 червня, як це передбачено відповідним договором стадіону з UEFA, і це практика, яка розповсюджується на всіх фіналах Ліги чемпіонів", - додав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, фінал чоловічої Ліги чемпіонів УЄФА пройде 26 травня в Києві на НСК "Олімпійський". Вирішальний поєдинок жіночої Ліги чемпіонів пройде у Києві 24 травня на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського.

Читайте також: Андрій Павелко: Фінал Ліги чемпіонів у Києві - це хороша промоакція для України

Офіційну фан-зону під назвою "Селище чемпіона" облаштовують на Хрещатику (від ЦУМу до вулиці Городецького). Вона вміщатиме до 20 тисяч осіб щодня. Тут проводитимуться всі заходи від УЄФА. Можна буде зайти навіть до музею Ліги чемпіонів, а 25 травня відбудеться "матч зірок". Одноденну фан-зону хочуть облаштувати і на Контрактовій площі. Ще дві фан-зони для вболівальників команд, які зійдуться у фінальному поєдинку, розмістять в парку Шевченка і на майданчику перед Палацом "Україна".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-