Фінал Ліги Європи: «Марсель» проти «Атлетико»

Фінал Ліги Європи: «Марсель» проти «Атлетико»

Аналітика
Укрінформ
На боці мадридців – досвід і клас, на боці марсельців – підтримка стадіону в Ліоні.   

«Олімпік» (Марсель, Франція) – «Атлетико» (Мадрид, Франція). Ліга Європи. Фінал. 16 травня. 21:45. Ліон. «Парк Олімпік Ліонне». Арбітр: Бьйорн Куйперс (Нідерланди). Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 2».

Читайте також: "Атлетико" і "Марсель" вийшли у фінал Ліги Європи УЄФА

Мадридський «Атлетико» вже вп’яте виходить у єврокубковий фінал за останні 9 років. І якщо два фінали Ліги чемпіонів (сезон-2013/14 і 2015/16) «атлети» двічі програли землякам з «Реалу», то вирішальні матчі за трофей Ліги Європи мадридці виграли. В сезоні-2009/10 «Атлетико» обіграв англійський «Фулгем» 2:1, а в сезоні-2011/12 клуб з Мадриду розгромив «Атлетик» з Більбао 3:0. У марсельського «Олімпіка» в останнє десятиліття не має таких успіхів на міжнародній арені. Все на що вони спромоглися – програний фінал Кубка УЄФА (попередник Ліги Європи) в 2004 році. Тоді «Марсель» поступився саме іспанському клубу – «Валенсії» 0:2.

Зважаючи на міжнародний досвід і клас, фаворит матчу – «Атлетико». На перемогу мадридців букмекери дають коефіцієнт – 1.6. На перемогу «Марселя» - 5.6. Через дискваліфікацію головний тренер «атлетів» Дієго Сімеоне спостерігатиме за фіналом з трибун, але для команди це хіба що додатковий стимул перемогти. До того ж «Атлетико» гратиме оптимальним складом. У мадридців один з найсильніших захистів у клубному футболі на чолі з блискучим воротарем Облаком та парою центрбеків Хіменес – Годін. За атаку відповідають Коке, Габі, Корреа і результативний нападник Грізманн. Посилити напад в будь-який момент здатен відомий форвард Дієго Коста.

В чому шанс «Марселя»? Насамперед, це мотивація, жоден французький клуб не вигравав ЛЄ. По-друге, це підтримка французького стадіону. «Ліон» хоч і принциповий суперник «Марселя» у внутрішньому чемпіонаті, але в цьому матчі місцева публіка обіцяє підтримати саме співвітчизників з Провансу. За попередніми даними, 80% глядачів фіналу будуть французами. Крім цього, у «Марселя» є майстри, здатні самотужки вирішити долю матчу – атакуючі півзахисники Пайєт і Товен.

До речі, «Марсель» вірить в те, що Ліон – нефартове місто для «Атлетико». Усі згадують, як у 1986 році саме в Ліоні, щоправда на іншому стадіоні – «Жерлан», «Атлетико» без шансів поступився київському «Динамо» 0:3 у фіналі Кубка кубків.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-