У Франції загинув відомий велогонщик-екстремал

У Франції загинув відомий велогонщик-екстремал

Укрінформ
У французькому Ельзасі, під час спроби встановленя чергового світового рекорду загинув відомий велогонщик-екстремал Франсуа Гіссі.

Інцидент стався в суботу зранку, на злітно-посадковій смузі одного із закритих аеропортів, неподалік містечка Кольмар, що на північному сході країни, повідомляє bfmtv.

«Аварія сталася близько 8.00 на військово-повітряній трасі колишнього аеропорту в Мейенхеймі,  що приблизно сорок кілометрів на південь від міста Кольмар», повідомила поліція.

За даними правоохоронців, гонщик намагався встановити новий рекорд.

 Під час експерименту, на 4-й секунді якого гонщик вже досяг швидкості 298 км/год, він вилетів з траси і отримав несумісні з життям травми.

Читайте також: Бельгійський велогонщик помер після падіння на гонці Париж – Рубе

«Він перебував на місці інциденту з членами своєї родини, членами знімальної групи, на ділянці, яку нині не використовують, без дозволу», - повідомив прокурор.

На разі поліція приводить розслідування трагічного iнциденту.

Як відомо, у травні 2013 року французький велосипедист Франсуа Гіссі здійснив заїзд, прикріпивши до свого велосипеда ракетний двигун, що працює на перекисі водню, та встановив світовий рекорд швидкості  – 262 км/год. Пізніше Гіссі неодноразово перевершував цей рекорд. Зокрема у 2014 році він розігнав свій велосипед до швидкості 333 км/год за 4,8 секунди, обігнавши під час експерименту гоночне авто Ferrari. Велогонщик ставив за мету досягти на своєму «ракетному велосипеді» швидкості 400 км/год.

Фото: lifesport.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-