Жданов: 22 травня

Жданов: 22 травня "Олімпійський" перейде в управління УЄФА до фіналу Ліги чемпіонів

Укрінформ
У Києві завершується підготовка до фіналу футбольної Ліги чемпіонів, що пройде 26 травня на НСК "Олімпійський".

Все йде за планом, і 22 травня головна спортивна арена України перейде в управління Союзу європейських футбольних асоціацій для проведення вирішального поєдинку найпрестижнішого континентального турніру. Про це повідомив під час ексклюзивного бліц-інтерв'ю кореспондентам Укрінформу міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

"У нас вчора було засідання оргкомітету фіналу, яке провів Голова Адміністрації Президента України Ігор Райнін. Все йде за планом, і з 22 травня головна спортивна арена України перейде в управління Союзу європейських футбольних асоціацій. Це також підтвердив виконавчий директор УЄФА Мартін Каллен, який подякував нашому оргкомітету за проведену роботу. Україна дійсно дуже відповідально поставилася до підготовки в усіх аспектах. Було ухвалено необхідні законодавчі акти, які полегшили організацію фінальних змагань. Активно відбуваються роботи з оновлення під'їзних шляхів до "Олімпійського". На самому стадіоні завершується комплекс підготовчих заходів, аби фінал Ліги чемпіонів пройшов на найвищому рівні і відповідав усім вимогам УЄФА", - сказав міністр.

За його словами, на шляху до цього фіналу у стадіона були досить серйозні проблеми.

"Проблеми були. Арену побудували із суттєвими недоліками. Після Євро-2012 майже не проводився ремонт. Комісія УЄФА склала дефектний акт і зобов'язала провести відповідні роботи. Зробите - буде у вас Ліга чемпіонів. На це було із бюджету виділено 103 мільйони гривень. Скажімо, до цього на стадіоні не було гідроізоляції - вона вже є. Тепер на "Олімпійському" встановлені й нові системи спостереження, ми привели до ладу каналізаційну систему тощо", - зазначив Жданов.

На першому місці, як підкреслив очільник української спортивної галузі, звичайно ж, стоїть питання безпеки: "Для України це знакова подія та черговий відповідальний іспит. Маємо довести, що ми безпечна європейська спортивна гавань. Упевнений, завдяки об'єднанню зусиль Уряду, Адміністрації Президента, Мінмолодьспорту, МВС, ФФУ, КМДА ми гідно впораємося із цим завданням. Зробимо все необхідне, щоб отримати позитивну оцінку - від уболівальників,  учасників фіналу та УЄФА".

Читайте також: У Києві нагородили лауреатів церемонії "Зірки спортивного року"

Нагадаємо, вирішальний поєдинок Ліги чемпіонів УЄФА "Ливерпуль" (Англія) - "Реал" (Іспанія)  пройде на НСК "Олімпійський" 26 травня. Двома днями раніше на іншій київській арені - стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського - відбудеться фінал жіночої Ліги чемпіонів, у якому зустрінуться німецький "Вольфсбург" та французький "Ліон".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-