Форвард

Форвард "Ліверпуля" Салах визнаний футболістом року за версією англійських журналістів

Укрінформ
У голосуванні на кращого гравця сезону Салах випередив бельгійського півзахисника "Манчестер Сіті" Кевіна де Брьойне.

Єгипетський нападаючий "Ліверпуля" Мохаммед Салах став найкращим футболістом року в Англії за версією Асоціації футбольних журналістів (FWA), повідомляє Sky Sports.

У голосуванні на кращого гравця сезону Салах випередив бельгійського півзахисника "Манчестер Сіті" Кевіна де Брьойне. Загалом у голосуванні взяло участь більше 400 членів FWA, розрив між Салахом і де Брьойне склав менше 20 голосів. Третім у голосуванні став англійський нападаючий лондонського "Тоттенгема" Гаррі Кейн.

Нагорода футболісту року за версією FWA є найстарішим індивідуальним призом англійського футболу. Вона вручається з 1948 року. 25-річний єгиптянин став першим в історії африканцем, який був удостоєний цієї нагороди.

Читайте також: Мохаммед Салах визнаний кращим гравцем тижня Ліги чемпіонів УЄФА

У минулому сезоні футболістом року за версією FWA був визнаний французький півзахисник лондонського "Челсі" Н'Голо Канті. Раніше Салах був визнаний футболістом року за версією футболістів Професійної футбольної асоціації. Також єгиптянин був визнаний гравцем 2017 року Африці.

Салах перейшов до "Ліверпуля" влітку 2017 року із римської "Роми". У поточному сезоні він забив 31 м'яч в чемпіонаті Англії і лідирує в гонці бомбардирів. Також Мохаммед записав на свій рахунок дев'ять результативних передач. У всіх турнірах за "Ліверпуль" він забив 43 м'ячі і віддав 15 передач.

Салах є футболістом збірної Єгипту.

На фото: Мохаммед Салах (skysports.com).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-