Перед фіналом ЛЧ УЄФА правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі - МВС

Перед фіналом ЛЧ УЄФА правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі - МВС

Укрінформ
Наприкінці травня, перед фіналом Ліги чемпіонів УЄФА, правоохоронців переведуть на посилений режим служби.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, повідомляє прес-служба МВС 

«Наприкінці травня Україна прийматиме, без перебільшення, один з наймасштабніших міжнародних заходів цього року – фінал Ліги чемпіонів УЄФА. Ці матчі столиця зустрічатиме 24 травня на стадіоні «Динамо» ім. В.Лобановського – фінал Ліги чемпіонів серед жінок, а 26 травня на НСК «Олімпійський» – фінал Ліги чемпіонів. При цьому саме останній потребуватиме найбільш посиленої уваги з боку поліції, адже його прогнозовано відвідає понад 50 тисяч іноземців», - сказав Яровий. 

Він зазначив, що більшість уболівальників приїжджатимуть до України неорганізовано. Окрім фанатів, які безпосередньо відвідають НСК «Олімпійський», футбольні функціонери не виключають прибуття до 5 тисяч прихильників кожної з команд, які відвідають столицю без квитків для підтримки команди на території «Фестивалю чемпіонів", або так званої фан-зони.

«Починаючи з 21 травня, керівникам усіх головних управлінь необхідно перевести діяльність Ситуаційних центрів в надзвичайний (позаплановий) режим роботи. Окремо фокусую увагу на цьому керівників поліції прикордонних регіонів. Адже близько половини іноземних уболівальників подорожуватиме наземними видами транспорту. В цих областях необхідно додатково розгорнути роботу «локальних» оперштабів. У першу чергу це стосується автомобільних, залізничних пунктів пропуску через державний кордон, а також міжнародних аеропортів «Львів», «Одеса» та «Харків», -  наголосив Яровий. 

Він підкреслив, що на період проведення матчів, окрім сил поліції з інших регіонів, до охорони публічного порядку також будуть залучені близько трьох тисяч нацгвардійців. 

Читайте також: Кубок Ліги чемпіонів УЄФА демонструватимуть у Маріуполі 22 квітня

Перший заступник глави МВС зазначив, що перед футбольними матчами всі підрозділи пройдуть спеціальні і командно-штабні навчання, а також до зазначених навчань будуть залучені сили та засоби навчальних закладів МВС, Нацгвардії, Держприкордонслужби, ДСНС та Міграційної служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-