«Шахтар» - «Динамо»: Останній шанс киян

«Шахтар» - «Динамо»: Останній шанс киян

Аналітика
Укрінформ
«Динамо» обов’язково потрібно вигравати у «Шахтаря» аби залишитись в чемпіонських перегонах.

«Шахтар» - «Динамо». Чемпіонат України (УПЛ). 27 тур. Харків. Стадіон «Металіст». 14 квітня. 17:00. Арбітр: Костянтин Труханов. Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 2».

14 квітня в рамках 27-го туру чемпіонату України з футболу відбудеться українське «класико» - донецький «Шахтар» прийматиме в Харкові на ОСК «Металіст» київське «Динамо».

Читайте також: Фонсека: Очікуємо від "Динамо" іншої гри, ніж від більшості команд УПЛ

Для принципових суперників українського футболу цей матч є надзвичайно важливим – за п’ять турів до кінця сезону в чемпіонаті кияни відстають від донеччан на 6 очок. У разі перемоги «помаранчево-чорних» шансів у киян на золоті медалі фактично не буде – відіграти за 5 турів 9 очок майже неможливо.

Щодо розкладів перед матчем, то можуть зіграти свою роль проблеми з кадрами: динамівці Шапаренко, Кадар та Самбрано не допоможуть своїй команді у відповідальному матчі, бо відновлюються після травм. У «Шахтаря» навпаки – перед матчем в основній групі тренувалися майже всі гравці, включаючи Марлоса. І хоч Бернард, як повідомлялося раніше, залишив розташування клубу ще після матчу з «Ромою», головний тренер донеччан Паулу Фонсека заявив, що проблем із кадрами перед українським «класико» у команді немає.

Читайте також: Ребров: Якась перевага в матчі з "Динамо" буде саме у "Шахтаря"

Матч обіцяє бути видовищним, адже обидві команди гратимуть на перемогу. Без високої напруги не обійдеться: клубні лідери українського футболу однаково борються за «золото» в чемпіонаті та Кубку, як і однаково ставлять пріоритет саме на перший турнір. Перед таким важливим протистоянням важко передбачити чи вдасться динамівцям приборкати пресинг, швидкі переходи в атаки та контратаки суперника. «Біло-сині» мають в активі цінний козир – молодих гравців (Бурда, Циганков, Буяльський, Бесєдін). Усі вони вже мають чималий досвід у відповідальних матчах, а також хорошу техніку та великі амбіції. Проти потужної атаки донеччан киянам варто застосувати як ніколи злагоджену командну гру та свій класичний силовий футбол.

Тетяна Савенець, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-