У Всесвітній літній гімназіаді-2018 виступлять понад 120 українських школярів

У Всесвітній літній гімназіаді-2018 виступлять понад 120 українських школярів

Укрінформ
Понад 120 українських школярів візьмуть участь у Всесвітній літній гімназіаді, яка з 2 по 9 травня відбуватиметься у місті Марракеш (Марокко) під егідою Міжнародної федерації шкільного спорту (ISF). 

Про це йшлося на засіданні оргкомітету у Міністерстві освіти і науки України, повідомляє  Укрінформ.

До складу нашої збірної увійшли юнаки і дівчата 14-17-ти років з 22-х областей України. Вони змагатимуться  у 17-ти видах спорту: стрільбі з лука, легкій атлетиці, боксі, шахах, велоспорті, фехтуванні, художній та спортивній гімнастиці, спортивній аеробіці, дзюдо, карате, петанку, плаванні, тхеквондо, тенісі, вільній та греко-римській боротьбі. 

Найбільш укомплектовані команди з боксу - 20 учасників, вільної боротьби - 10, легкої атлетики, фехтування та художньої гімнастики - по 9. Загалом, у літній Гімназіаді-2018 візьмуть участь понад 4 тисячі юних спортсменів з 70-ти країн світу.   

Члени оргкомітету розглянули низку організаційних питань щодо кількісного та якісного складу членів нашої шкільної спортивної делегації, акредитації команди, проживання, харчування та безпеки тощо. Було представлено комплекти спортивної форми, яка виготовлена зі спеціальної "дихаючої" тканини. Усього школярі отримають до 10-ти одиниць одягу - від тренувальних костюмів та кросівок до спортивних аксесуарів.

За словами заступника міністра освіти і науки України Романа Греби, саме з учнівського спорту розпочинається шлях до національних збірних, успішні виступи в майбутньому на Універсіаді, а потім і на Олімпійських іграх під стягом України. Але що найважливіше - на юних чемпіонів рівнятимуться однолітки. І їхній приклад - чудовий мотиватор для заняття спортом.

Читайте також: Український тхеквондист здобув ліцензію на Юнацькі Олімпійські ігри-2018

"У Всесвітній гімназіаді візьме участь потужна, сильна збірна команда українських школярів. Хочу подякувати усім нашим партнерам, які сприяють розвитку учнівського та студетського спорту. Упевнений, завдяки спільним зусиллям нам вдасться досягти визначних результатів", - зазначив заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-