Аласанія: Переговори про перепродаж прав на показ ЧС-2018 довгі й складні

Аласанія: Переговори про перепродаж прав на показ ЧС-2018 довгі й складні

Укрінформ
Власник прав на показ чемпіонату світу 2018 року з футболу на території України НГТУ продовжує вести переговори про перепродаж прав на показ матчів з декількома українськими телеканалами.

Голова правління Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ) Зураб Аласанія пояснив, що НГТУ не може показувати турнір самостійно з політичних міркувань. Переговори про перепродаж прав на показ матчів фінальної частини ЧС-2018 з футболу в Росії ведуться з кількома українськими телеканалами, але вони довгі й складні.

"Ми ведемо переговори з субліцензування прав на ЧС-2018 з кількома українськими телеканалами, мова йде про перепродаж прав на показ ЧС по телебаченню і в інтернеті. Коли ми рік тому оголосили про небажання показувати ЧС, то ще тоді отримали кілька пропозицій. Переговори довгі й складні, тому що мова йде про мільйони євро", - сказав Аласанія RNS.

НГТУ викуповувала права на показ ЧС-2018 і ЧС-2022 у Європейського мовного союзу в 2010 році, після того, як союз викуповував ці права для своїх членів у ФІФА на аукціоні. Вартість прав на трансляції Зураб Аласанія не розкриває, але зазначає, що телекомпанія досі перераховує кошти союзу.

У вересні 2017 року Верховна рада опублікувала положення про бюджет, в якому говорилося, що Україна планує отримати 200 млн гривень (близько $7,6 млн) в результаті перепродажу прав на трансляцію ЧС-2018 з футболу.

Читайте також: НСТУ хоче продати субліцензію на трансляцію матчів ЧС-2018 з футболу

Нагадаємо, фінальна частина чемпіонату світу-2018 з футболу пройде в 11 містах Росії з 14 червня по 15 липня.

Фото: kiev.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-