Харлан: Цього разу не вдасться виграти серію Гран-прі, бо третій етап - у Москві

Харлан: Цього разу не вдасться виграти серію Гран-прі, бо третій етап - у Москві

Відео
Укрінформ
Олімпійська чемпіонка і чинна чемпіонка світу українка Ольга Харлан, яка повернулася до України після перемоги на другому в сезоні Гран-прі з фехтування на шаблях, поділилася враженнями від виступу в Сеулі (Республіка Корея).

"Звичайно, завжди приємно перемагати. Мені дуже хотілося перемогти саме на цьому турнірі, адже це один з етапів серії в Гран-прі. У двох я вже перемогла, а на третій ми, на жаль, не поїдемо, бо він проводитиметься в Москві. Тому не вдасться спробувати виграти цілу серію, хоча дуже хотілося. Звичайно, я рада, хоча поки аналіз боїв ще не проводила. Є і позитивні, і негативні емоції, оскільки я робила багато помилок. Ми стільки років їздили на "Московську шаблю" - це традиційний турнір, на якому я стільки разів перемагала, і в цьому році у мене була можливість виграти Гран-прі. Але тепер у мене такої можливості немає. Я вважаю, що нам, навпаки, потрібно туди їздити і доводити, що ми кращі, як я робила в минулі роки. Але було прийнято рішення, до якого ми повинні прислухатися.

У Кореї була складність у тому, що ми фехтували з шаблістами в один день. Розклад був такий, що у мене перший бій був о 9 годині ранку, а наступний бій був через 4 години, і в підсумку я проводила в залі по 13 годин. Суперниці була досить сильна. Два тижні тому в Афінах я програла їй за вихід у фінал. Вона неприємний боєць, вона грає і хитра. Я для себе завжди залишаю замітки, над чим мені потрібно працювати і як фехтувати з суперницею наступного разу. І ось доля мене звела з Бьянкі знову і початок бою вийшов не дуже - я програвала першу половину", - розповіла Харлан в інтерв’ю XSPORT.

Читайте також: Президент привітав фехтувальницю Ольгу Харлан із золотою медаллю

Також зоряна українська фехтувальниця прокоментувала участь у щорічній церемонії "Герої спортивного року-2017", де вона номінована на звання кращої спортсменки року.

"Усі номінанти завжди чекають на церемонію. Ось зараз я з літака, а завтра одягну гарну сукню і добре виглядатиму - не як зараз. Я хочу піднятися на сцену і виграти цю нагороду ще один раз", - зазначила Харлан.

Відео інтерв’ю:

Читайте також: Харлан виграла "золото" на етапі Гран-прі з фехтування на шаблях у Сеулі

Нагадаємо, днями українська фехтувальниця на шаблях Ольга Харлан після тріумфу в мексиканському Канкуні оформила переможний дубль, здобувши перемогу на Гран-прі Сеула, де в фіналі взяла реванш за нещодавню поразку на етапі Кубка світу в Афінах у румунки Б'янки Піску.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-