Бринзак: Не бачу в майбутній команді Валю Семеренко і Олену Підгрушну

Бринзак: Не бачу в майбутній команді Валю Семеренко і Олену Підгрушну

Відео
Укрінформ
Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак підвів підсумки сезону, а також розповів про майбутнє національної команди.

Володимир Бринзак висловив надію на те, що професійну кар'єру продовжить лідер жіночої збірної з біатлону Юлія Джима, а ось Валю Семеренко і Олену Підгрушну президент Федерації біатлону України в майбутній команді не бачить.

"Сезон вийшов не дуже вдалим. Експерти знають проблеми, тепер фахівці повинні спокійно розібратися і з новими силами формувати нову команду на наступний олімпійський цикл. Джима ще думає, що робити, як робити. Я думаю, що немає сенсу їй зараз закінчувати кар'єру. І вік дозволяє, і ситуація в світовому біатлоні дозволяє бути одним з лідерів. Тому сподіваюся на її здоровий глузд, і сподіваюся, що вона прийме правильне рішення.

Ми формуватимемо нову молоду команду, тому що розуміємо, що ні Валя, ні Віта Семеренко до Пекіну вже не дотягнуть як спортсмени. Тому нам треба думати про тих спортсменів, які виступатимуть на Іграх у Пекіні. Прийшов час проводити зміну поколінь. Думаю, що Юрай Санітра залишиться і тренуватиме команду й надалі. Я не бачу в майбутній команді Валю Семеренко і Олену Підгрушну. В них специфічні вимоги, специфічний стан, які потребують специфічної уваги, а це впливатиме на молодь. Тому, думаю, що краще їм буде готуватися індивідуально, зі своїми планами і тренерами. А ми допомагатимемо їм", - сказав Бринзак в інтерв’ю "UA: СПОРТ".

Читайте також: Кінець «золотого» покоління

Відео інтерв’ю:

Нагадаємо, в цьому сезоні збірна України з біатлону заробила 188 800 євро. Враховувались призові на етапах Кубка світу, Кубка IBU, чемпіонаті Європи та Різдвяній гонці. Найбільше призових заробила Юлія Джима – 55 тисяч євро. У першій трійці також Віта Семеренко (35,5 тисяч) і Валя Семеренко (18,5 тисяч). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-