Біатлонстки Віта і Валя Семеренко налаштовані продовжувати тренування

Біатлонстки Віта і Валя Семеренко налаштовані продовжувати тренування

Відео
Укрінформ
Українські біатлоністки Віта і Валя Семеренко не змогли повністю реалізуватися на Олімпіаді-2018 в Пхьончхані через фізичне і моральне напруження, але налаштовані продовжувати тренування.

Про це повідомив тренер жіночої збірної України з біатлону і особистий наставник сестер Віти і Валі Семеренко Григорій Шамрай.

"Що хотілося показати на Олімпіаді, у нас не вийшло. Я дівчатам дуже вдячний, тому що перед цим три роки пропустила Віта, і два роки у Валі були сумнівні для великого спорту, а вони почали цей сезон дуже добре. Але фізична і більше моральна напруга не дали їм можливості і далі добре виступити. Якби в спринті на Олімпійських іграх Віта впоралася, і стрельнула б, як вона вміє, два нуля, у нас би, думаю, була перша медаль і тоді б легше працювалося всій команді. А так не вийшло, і той клубок напруги обростав і заважав працювати на хороший результат.

Читайте також: Валентина Семеренко: На 99% можу сказати, що це мій останній сезон

Віта була налаштована не один, а два-три роки попрацювати. Подивимося, як воно піде. Може, ще й до наступної Олімпіади залишиться. Все залежатиме від результату і від стану здоров'я. Валентина теж на сьогоднішній день налаштована і має бажання продовжити тренування, тому що вона розчарована своїм закінченням сезону. У неї немає того відчуття, що вона повністю реалізувалася. Так що працюватимемо далі, поправимо навесні своє здоров'я і приступимо до справи.

Віта, швидше за все, поїде до Норвегії, десь після великодніх свят, а Валя спочатку в Сумах буде кататися. Снігу зараз досить і погода морозна, вони будуть з Вітою кататися, а потім Валя можливо поїде до Поклюки", - розповів Шамрай в інтерв’ю XSPORT.

Відео інтерв’ю:

Нагадаємо, в нинішньому сезоні підопічні Григорія Шамрая чотири рази піднімалися на п'єдестал пошани. Віта Семеренко була третьою в спринті у французькому Ансі та гонці переслідування в Обергофі, а також двічі разом з командою завойовувала медаль в естафетних гонках. Спочатку разом з Валею виборола "срібло" в жіночій естафеті Гохфільцена, а потім - у міксті Контіолахті.

Читайте також: Біатлон: збірна України повернулася з етапу Кубка світу в Голменколлені

Кращий особистий результат на Олімпійських іграх-2018 у Пхьончхані (Республіка Корея) серед українських біатлоністів також показала Віта Семеренко. У першому ж спринті олімпійська чемпіонка з одним промахом завершила гонку 14-ю.

На фото: Г.Шамрай, В.Семеренко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-