Одна помилка і кінець команди Фонсеки

Одна помилка і кінець команди Фонсеки

Аналітика
Укрінформ
«Шахтар» програв в Римі і залишає Лігу чемпіонів.

Поразка 0:1 в Римі зупинила просування блискучої команди Паулу Фонсеки в Лізі чемпіонів. «Шахтар» програв «Ромі» двоматчеве протистояння (за рахунок пропущеного м’яча вдома) і тепер сфокусується виключно на домашніх справах – чемпіонаті та Кубку України.

Перші хвилини для «Шахтаря» могли стати найважчими в матчі. Тиск повного стадіону, хвилювання і тактика швидкого голу від «Рому» - усе це мало стати випробуванням для команди Паулу Фонсеки, але «Шахтар» впевненіше тримав м’яч і не дозволяв господарям будувати атаки. Дуже активний у «гірників» був лівий фланг, де Тайсон, Бернард, Ісмаїлі увесь час намагалися швидко дійти до воріт Аліссона.

Мало того, «Рома» грала другим номером. Господарі вирішили економити сили і чекати на свій шанс. Тактика цілком зрозуміла – дати загратися супернику і покарати за помилку. Втім, «Шахтар» дуже уважно і просто грав біля власних воріт. Подарунків римлянам ніхто не робив.

Читайте також: "Шахтар" поступився у Римі і не зіграє у чвертьфіналі Ліги чемпіонів

Загалом «Шахтар» відіграв перший тайм дуже впевнено. Коли потрібно, гості збивали темп дрібним пасом. Але при цьому «гірники» розігнали кілька непоганих контратак. Тайсон, Бернард, Фред регулярно створювали проблеми захисту «Роми». А от від Марлоса і Феррейри чекали більшого.

Фатальною для чемпіона України стала 52-а хвилина. Ракицький і Ордець припустилися жахливого непорозуміння і цього виявилось достатньо аби Джеко реалізував вихід один на один з Пятовим. 1:0 - рахунок, який виводив у чвертьфінал «Рому». «Шахтар» був змушений активізувати наступ.

Однак, на чужій половині поля «Шахтар» увесь час наштовхувався на подвійну стіну з гравців «Роми». До воріт Аліссона потрібно було буквально продиратися – усе було перекрито і жорстка боротьба на кожному клаптику поля.

В останні 20 хвилин «Рома» закрилась і від «Шахтаря» потрібні були якісь нестандартні ходи попереду. Хтось мав брати гру на себе, але хто? Марлос проводив слабкий матч. Феррейра, Бернард і Тайсон багато помилялися під жорстким пресингом.

Читайте також: "Рома" - "Шахтар": текстова трансляція

Після вилучення Ордеця шансів у «Шахтаря» стало ще менше. Нервовий зрив Феррейри лише підтвердив, що «гірники» втратили контроль над грою. До честі «Шахтаря» відзначимо, що команда Фонсеки навіть затискала суперника по кілька хвилин біля карного майданчика, але потуги Ісмаїлі та Бернарда виявились марними. 0:1 – «Шахтар» поступається і припиняє участь в Лізі чемпіонів.

То чому ж «Шахтар» програв? Перше і головне пояснення – «Рома» своїм прагматичним футболом задушила усі романтичні настрої «гірників». Суперники виявились настільки рівними, що долю протистояння вирішила одна помилка. І цієї помилки припустився «Шахтар».

Якби там не було, але нам варто подякувати «Шахтарю» за блискучий європейський сезон. Влітку на цю команду чекають великі зміни (точно піде Фред, під питанням Фонсека, Тайсон, Ісмаїлі) і дуже шкода, що від цього складу залишилась якась недомовленість.   

Святослав Василик, Київ

Фото: http://shakhtar.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-