Лучано Лучі: Відеоповтори допомогли б уникнути скандалів у двох матчах УПЛ

Лучано Лучі: Відеоповтори допомогли б уникнути скандалів у двох матчах УПЛ

Укрінформ
Глава Комітету арбітрів ФФУ Лучано Лучі вважає, що система відеодопомоги арбітрам (VAR), яка вже включена ФІФА до правил гри, як мінімум, у двох матчах УПЛ могла допомогти суддям прийняти правильне рішення.

"Щоб отримати право на використання системи відеоповторів в Україні, потрібно зробити преамбулу. Ідея використання цієї системи в Україні належить президенту ФФУ Андрію Павелку, який ще в липні минулого року звернувся до нас, щоб вивчити можливість реалізації даного проекту. Ми почали займатися цим, розглядаючи досвід двох країн - Польщі та Італії. У листопаді ми знову зустрілися, коли Андрій Павелко офіційно звернувся в УЄФА, щоб отримати дозвіл на експериментування в режимі оффлайн. Третього березня система відеоповторів була включена в правила гри, тому всі країни, які перебували в списку очікування, були запрошені до Англії на зустріч, яка відбудеться 29 березня. Там пройде семінар, після якого, можливо, нам дозволять провести оффлайн-експеримент. Тобто, ми вибираємо два матчі, наприклад - в Києві. Після цього починаємо експериментувати, щоб створити матеріал, надати його в міжнародну раду футбольних асоціацій, на основі якого нам буде надаватися зелене світло для використання даної системи в режимі онлайн.

Мінімум, у двох матчах УПЛ система відеоповторів допомогла б уникнути скандалів. Перший момент - це гра рукою Віди під час матчу "Шахтар" – "Динамо" в Харкові. Другий момент - гра рукою в поєдинку "Динамо" – "Ворскла", яка перешкоджала Мбокані отримати м'яч і забити гол - головний суддя продовжив гру, а арбітр відеоповторів підказав би переглянути своє рішення і поставити пенальті у ворота "Ворскли", - цитує Лучі footballua.tv

Читайте також: Павелко: Відеоповтори випробуємо вже у фіналі Кубка України

Нагадаємо, Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) і Міжнародна рада футбольних асоціацій (IFAB) схвалили включення системи VAR до правил футболу. Систему відеоповторів можна буде побачити вже на поєдинках чемпіонату світу-2018 з футболу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-