Президент вручив олімпійському чемпіонові Абраменку орден і сертифікат на квартиру

Президент вручив олімпійському чемпіонові Абраменку орден і сертифікат на квартиру

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко вручив “золотому” призеру зимових Олімпійських ігор у Пхьончхані (Республіка Корея) Олександру Абраменку орден “За заслуги” і сертифікат на квартиру.

Орден також отримав і тренер збірної України з фристайлу Енвер Аблаєв, повідомляє прес-служба Глави держави 

“Глава держави вручив спортсмену (Абраменку - ред.) та головному тренеру збірної команди України з фристайлу Енверу Аблаєву високі державні нагороди – ордени «За заслуги» ІІІ ступеня. Атлети відзначені за досягнення високих спортивних результатів на ХХIII зимових Олімпійських іграх 2018 року у місті Пхьончхані (Південна Корея), виявлені самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України”, - йдеться у повідомленні.

Також Президент вручив спортсмену сертифікат на квартиру.

Глава держави привітав Абраменка із олімпійським “золотом” та наголосив, що той зробив більше, ніж багато хто для популяризації Української держави.

«В Україні дуже давно не було олімпійських медалей. Думаю, що це перемога, про яку мріяли і, чесно кажучи, не всі вірили, що в нас буде золото. Я бачив твій вираз обличчя і як потім всі стрибали від радості», - зазначив Порошенко.

Як зауважив сам чемпіон, власне житло для нього було другою мрією після перемоги на Олімпіаді й він пообіцяв запросити Президента на новосілля. Він також вручив главі держави сувенір з Олімпіади – символ ХХІІІ зимових Олімпійських ігор.

Читайте також: Абраменко пояснив, чому огорнув спортсмена із РФ прапором України

Крім того, він розповів, що Міжнародний олімпійський комітет попросив надати одну з лиж, у яких він переміг на Олімпіаді, з автографом для музею у Лозані.

«Я перебував у якомусь такому не зрозумілому відчутті. Це для мене був який сон. Але я дуже зрадів, що я зміг завоювати і принести Україні першу золоту медаль у нашому виді спорту», - сказав спортсмен.

Як відомо, за результатами виступу на ХХIII зимових Олімпійських іграх 2018 року у місті Пхьончхані Національна збірна олімпійська команда України здобула 1 золоту медаль в змаганнях з лижної акробатики та посіла 21 місце в загальнокомандному заліку.

Фото прес-служби Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-