Теніс: У США увічнять пам’ять першої темношкірої чемпіонки Великого шлема

Теніс: У США увічнять пам’ять першої темношкірої чемпіонки Великого шлема

Укрінформ
Асоціація тенісу США (USTA) прийняла рішення увічнити пам'ять Алтеї Гібсон, яка першою серед темношкірих спортсменів виграла титул на турнірі Великого Шлема.

Статую на честь Алтеї Гібсон встановлять на території USTA Billie Jean King National Tennis Center, де проходить останній у сезоні турнір Великого Шлема (US Open). Про це повідомляє btu.org.ua

"Все просто. Гібсон на це заслуговує. Вона зламала цей бар'єр і зробила можливим для будь-якої людини з іншим кольором шкіри мати шанс досягти своїх цілей у спорті", - сказала президент USTA Катріна Адамс.

Відзначимо, що Гібсон була першою темношкірою тенісисткою, яка виграла титул на турнірі Великого Шлема - завоювала трофей "Ролан Гаррос" у 1956 році. У наступному сезоні тенісистка стала переможницею Australian Open, Вімблдону і US Open (тоді US Nationals) і змогла захистити титул Вімблдону і US Open у 1968 році.

Читайте також: Теніс: Бондаренко подолала стартовий бар'єр турніру WTA у США

В цілому, американка виграла 11 титулів в одиночному, парному і змішаному розрядах, а у 1971 році була внесена до Міжнародної зали тенісної слави. Всі успіхи Гібсон припали ще до створення професійного туру, коли на турнірах брали участь гравці-аматори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-