Мурзін: У матчі зі шведами хочемо виправдати сподівання української публіки

Мурзін: У матчі зі шведами хочемо виправдати сподівання української публіки

Укрінформ
Головний тренер збірної України з баскетболу Євген Мурзін поділився очікуваннями від сьогоднішнього протистояння зі збірною Швеції в рамках кваліфікації до чемпіонату світу 2019 року.

"Гра зі збірної Латвії була дуже важкою, і я радий її результату і тим як ми поставилися до неї, налаштовувалися ми дуже добре, зіграли від захисту, так як і планували. Дозволити латишам забити вдома тільки 68 очок, це гідний показник. Команда виконала майже усі установки, за виключенням того, що ми не впоралися із Блумсом, але виїздом в цілому задоволений.

Швеція - хороша і добре організована команда, вона грає у швидкий баскетбол, добре використовує усі свої найкращі якості і як будь-яка скандинавська команда має відмінний показник влучання дальніх кидків. З турками зіграв і Еріксон, це гравець який може видати за гру 67% влучань здалеку. Зараз він не приїхав через травму, сьогодні ми його не побачимо, проте це не зменшує їхні шанси і не полегшує наше завдання по роботі у захисті. Наші переваги ще необхідно використати. Завдання номер один - справитися із пік-енд-ролом і використати свою перевагу під кошиком максимально.

Як і належить, ми подали заявку до 18 години. Замість Кобця у заявку включено Липового. Я впевнений, що у Кобця прекрасне майбутнє і у збірній, і у баскетболі, він правильно працює, виклик до збірної він заслужив, поки що хлопець не почувається достатньо впевнено у команді, йому потрібен час на адаптацію. Ми з ним розмовляли, думаю цей виклик уже був корисним для нього. Щодо Липового, то він нам має допомогти зі своїм вмінням захищатися, адже він сказав, що уже готовий на 100%. Безумовно, Джетер - гравець високого класу, з ним наші дії стали різноманітніше, трохи швидше, трохи різкіше. Нам дуже хочется виправдати сподівання публіки", - цитує Мурзіна прес-служба ФБУ. 

Нагадаємо, баскетболісти національної збірної України перемогли 23 лютого у гостях команду Латвії у кваліфікації до чемпіонату світу 2019 року. Зустріч у Ризі завершилася з рахунком 82:68 (24:13, 16:17, 19:22, 23:16).

Читайте також: Баскетбол: Україна обіграла в Ризі латвійців у відборі до чемпіонату світу-2019

Сьогодні, 26 лютого, підопічні Євгена Мурзіна проведуть у київському Палаці спорту матч 4-го туру кваліфікації до ЧС-2019 з баскетболу проти шведів. Гра розпочнеться о 19.00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-