Харківська вольова

Харківська вольова

Укрінформ
Поступаючись, «Шахтар» двічі забив «Ромі» в другому таймі.

Перший матч 1/8 фіналу завершився вольовою перемогою «Шахтаря» 2:1 над італійською «Ромою». Програвши перший тайм, «гірники» блискуче зіграли після перерви і завдяки голам Феррейри і Фреда розвернули протистояння на свою користь.  

«Шахтар» почав агресивно. Бразильці «гірників», схоже, не звертали увагу на харківський мороз і одразу почали комбінувати біля воріт римлян. Атакуючі гравців «Шахтаря» Бернард, Тайсон і Марлос за рахунок техніки та взаємодії створили кілька моментів.

Читайте також: "Шахтар" - "Рома". Текстова трансляція

Однак, минуло хвилин 10 і «Рома» почала добряче «прасувати» наш правий фланг. Майже вся гострота йшла звідти. Захист «Шахтаря» почав задихатися і пішли помилки. В певні моменти захисники перестали встигати за швидкими гравцями «Роми». Водночас римляни щільно прихопила лідерів «Шахтаря», яким стало куди важче пробиватися у карний майданчик гостей.  

В цілому до перерви суперники виявились гідні один одного. Помітно, що тренери добре вивчили гру опонентів. Гра йшла до першої помилки і першим помилився захист «Шахтаря». Конкретно, Ісмаїлі не встиг за Ундером. Цікаво стало, що тепер запропонує супернику Паулу Фонсека. А запропонував він ще більше руху, переміщень і натхнення.

Почався другий тайм і «Шахтар» одразу почав виправляти ситуацію. Що пас Ракицького, що фінт і удар Феррейри вийшли бездоганними. Далі все пішло під диктовку українського чемпіона. «Шахтар» міг виходити вперед і раніше, але воротар «Роми» Аліссон творив дива. Добре, що два феноменальні сейви після ударів Марлоса і Тайсона не подіяли на господарів гнітюче. Як наслідок, супергол Фреда зі штрафного, який додав «Шахтарю» сил та емоцій на останні 15 хвилин.

Читайте також: "Шахтар" у Харкові здобув вольову перемогу над "Ромою" у Лізі чемпіонів

"Шахтар" у Харкові здобув перемогу над "Ромою" у Лізі чемпіонів / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

У другому таймі «Шахтар» показав, що таке клас. Опинившись у складній психологічній ситуації, «гірники» майстерно використали дві нагоди. А якби не Аліссон, то був би мінімум ще один чи навіть два голи. Відзначимо, також і характер команди, і величезний обсяг роботи усіх гравців. Навіть Бернард працював у відборі.

У Римі на команду Фонсеки чекає неймовірно важкий матч. Втім, його хлопці продемонструвала сьогодні неймовірний запас міцності. Коли знадобилось то, його лідери додали класу та куражу і зробили результат. Саме це вміння – перемикати швидкість та витискати максимум і може зробити різницю на нашу користь 13 березня на римському Стадіо Олімпіко.                                 

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-