Франція виграла змішану естафету, Україна - сьома. Текстова трансляція

Франція виграла змішану естафету, Україна - сьома. Текстова трансляція

Олімпіада-2018
Укрінформ
Онлайн-трансляція командних змагань з біатлону - змішаної естафети на XXIII зимовій Олімпіаді у Пхьончхані (Республіка Корея).

ОЛІМПІАДА-2018. БІАТЛОН. ЗМІШАНА ЕСТАФЕТА

20 лютого 2018 року. Пхьончхан. Біатлонний центр "Альпенсія" Початок гонки о 13.15 за київським часом. Температура повітря +3С.

*******

14:25 Фуркад приносить Франції «золото»! Суперечку за «срібло» виграє Норвегія (Свендсен). «Бронза» у Італії. Німеччина лише четверта. Україна фінішує сьомою – дуже гідний результат. Привітаємо нашу команду. 

14:20 Остання стрільба. Фуркад – 5 з 5! Мартен побіг за «золотом». Норвегія друга. Італія третя. Пайффер побіг на штрафне коло! Прима стріляє 5 з 6! Україна на 7-у місці!

14:17 Фуркад обходить Пайффера на трасі! Прима тримається 7-м. 

14:13 Передостання стрільба. Пайффер мав проблеми зі стрільбою і Фуркад пішов майже одночасно з німцем на трасу! Уся боротьба за «золото» попереду. Прима стріляє 5 з 5!  Україна шоста.

14:10 Німеччина (Пайффер) скинув швидкість і конкуренти почали зменшувати відставання. Усе вирішуватиме стрільба. Приму догнали ФІнляндія і ОАР.

14:08 Німеччина перша. Далі – Італія, Франція і Норвегія. Прима пішов на останній етап 6-м. 36 секунд відставання від другого місця.

14:05 Підручний тримається на 6-у місці. 30 секунд програє другому місцю. Про потрапляння в топ-5 мова поки що не йде, зважаючи на рівень суперників на останньому етапі. 

14:01 Друга стрільба на третьому етапі. Німеччина перша з величезним відривом. Далі – Італія, Білорусь, Франція. Підручний стріляє 5 з 6! Україна втримує 6-е місце! 

14:00 Підручний тримається за Бьо. Україна й надалі 6-а!

13:56 Німеччина (Лессер) впевнено стріляє і продовжує лідирувати. Італія друга. Підручний стріляє 5 з 6! Україна – 6-а. 25 секунд до третього місця!

13:52 Німеччина лідирує. Далі – Італія та Білорусь. Підручний й далі 6-й, але його точно обійде норвежець Бьо.

13:49 Останнє коло важко йде Джима. Дальмайєр вона поступається вже хвилину. Головне не програти найближчим конкуренткам. А тим часом, Білорусь догнала Італію. На третій етап пішли чоловіки. Підручний пішов на дистанцію 6-м. 

13:44 Друга стрільба. Німеччина (Дальмайєр) виходить у лідери. Далі – Італія та Білорусь (Домрачева). Джима стріляє влучно! Вона виводить Україну на 5-е місце! Відставання від Німеччини 46 секунд. 

13:41 Джима піднялась на 8-е місце. Але відставання від лідерів таке саме.

13:38 Перша стрільба на другому етапі. Джима стріляє 5 з 6. Україна на 11-й позиції. Ми програємо лідерам 45 секунд. Лідер - Італія. Далі - Німеччина та Франція.

13:35 У нас тріо лідерів – Італія, Німеччина, Франція. 

13:32 Варвинець втрачає 4-е місце. Вона вже 9-а. Важко проходить українка останнє коло, програючи конкуренткам більше 30 секунд. Варвинець передає естафету Джимі лише 10-ю. Лідер - Італія. Далі німкені. 

13:28 Друга стрільба. Варвинець 5 з 5! Молодець! Вона залишає стадіон четвертою. Італія й надалі впевнено лідирує.

13:24 Після першої стрільби Варвинець поступається лідеру Вітоцци з Італії 12 секунд. Непогано.

13:21 Перша стрільба. Варвинець стріляє 5 з 6! Вона на 7-у місці. Лідер – Італія. 

13:15 Естафета розпочалась. На першому етапі за Україну біжить Ірина Варвинець. 

13:10 До речі, у лижному двоборстві (великий трамплін + гонка на10 км) щойно завершились стрибки і наш Віктор Пасічник посідає 21-е місце. Це дуже сильний результат для українця, зважаючи на рівень конкуренції в цьому виді. Пасічник відстає від лідера більш ніж на 2 хвилини. На трасі йому цілком до снаги поліпшити загальний результат.

13:04 Німці в останній момент замінили на останньому етапі Шемппа на Пайффера. Чи полегшить це завдання Фуркаду – важко сказати. У нас замін немає, бігтимуть усі попередньо заявлені.

12:43 Хто головні претенденти на «золото»? Насамперед, це збірні Франції (Дорен Абер, Бескон, Дестьє, Фуркад), Італії (Вітоцци, Вірер, Гофер, Віндіш), та Німеччини (Гінц, Дальмайєр, Лессер, Шемпп), які виставляють найсильніші склади. У французів останній етап бігтиме Мартен Фуркад, тому на фініші у них невеличка перевага.

Втрутитись у боротьбу за медалі повинні також команди Норвегії та Швеції. За норвежців виступить чемпіон Пхьончхану-2018 Йоганнес Бьо, а за Швецію побіжить також володарка «золота» на цій Олімпіаді Ханна Еберг.  

12:24 Нагадаємо, хто сьогодні виступатиме за Україну. Перші два етапи бігтимуть жінки – Ірина Варвинець і Юлія Джима. Далі справа за чоловіками. Україну презентуватимуть Дмитро Підручний та Артем Прима. Зауважимо, що останній етап тренери віддали саме Примі, а не звичному фінішеру чоловічої естафети Підручному. На думку нашого тренерського штабу, Прима зараз у кращій формі. 

12:17 Доброго дня. Ще одна гонка з якою ми пов’язували медальні надії, але, зважаючи на актуальні результати наших біатлоністів на Олімпіаді, сьогодні головне – просто гідно пробігти естафету. Ну, а про медалі вже говоритимемо після перших етапів. 

У змішаній естафеті 2х6 км (жінки) + 2х7,5 км (чоловіки) беруть участь 20 команд. Україну (10-й стартовий номер) представляють Ірина Варвинець, Юлія Джима, Дмитро Підручний та Артем Прима.

Нинішнього сезону на січневому чемпіонаті Європи в італійському Ріднау український квартет виграв у змішаній естафеті золоті нагороди (тоді замість Джими виступала Юлія Журавок).

Взагалі, змішана естафета - наймолодший вид біатлонних змагань. Вперше вона відбулася на п'ятому етапі Кубка світу сезону 2002/2003 у німецькому Рупольдингу. 6 квітня 2011 року змішану естафету включили до програми Олімпійських ігор.

В Сочі-2014 Україну у змішаній естафеті представляли Наталія Бурдига, Марія Панфілова, Андрій Дериземля та Сергій Семенов, які посіли 7-е місце. Першими олімпійськими чемпіонами у цій дисципліні стали норвежці Тура Бергер, Тіріль Екгофф, Уле-Ейнар Бьйорндален та Еміль Хегле Свендсен. Збірна України у свою чергу виграла "золото" Олімпіади-2014 у жіночій естафеті 4х6 км (Віта Семеренко, Юлія Джима, Валя Семеренко, Олена Підгрушна).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-