Суркіс: Як би

Суркіс: Як би "маріупольська справа" не закінчилася, мені буде, що сказати пресі

Укрінформ
Президент київського футбольного клубу "Динамо" Ігор Суркіс розповів про просування так званої "маріупольської справи", яка 12 лютого розглядалася у Спортивному арбітражному суді (CAS) у Лозанні (Швейцарія).

"Справа слухалася 13 годин, скоро буде винесений вердикт. Який, я не знаю. У всякому разі, ми пройшли весь шлях, про який говорили, і я залишаюся при своїй думці. Правота має бути на нашому боці.

Мені дивно, що хтось говорить про сепаратизм. Це маячня. У нас на руках є 9 листів від правоохоронних органів, в яких йдеться про те, що їхати грати до Маріуполя можна. І жодного немає, в якому говориться, що там безпечно.

Я людина відповідальна і орієнтуюся, перш за все, на офіційні документи, а не на геройства деяких людей, які в автобусах хочуть їхати до Маріуполя, бігати за автобусом. Ми чекаємо рішення, яким воно буде, таким ми його і приймемо.

У Швейцарії я побачив всіх, хто виступав проти нас, у тому числі президента і генерального секретаря ФФУ. Це нонсенс, коли федерація виступає проти клубу, який делегує величезну кількість футболістів в усі національні збірні України. Їм пропонують йти на мирову, а вони не хочуть.

Давайте дочекаємося кінця цього, як то кажуть, тривалого серіалу, цієї "Санта-Барбари", а тоді вже розставимо все по своїх місцях. Як би ця справа не закінчилася, у мене буде що сказати пресі. Думаю, рішення буде прийнято протягом декількох днів, оскільки ми просили прискорити цей процес, щоб зберегти формат чемпіонату. ФФУ теж не заперечувала.

Є порядні люди, а є такі, які потрапили до ФФУ з нагоди. Вони прийшли у футбол і намагаються зробити з футболу політику. Сьогодні це виходить, але завтра, повірте мені, це вже не вийде. Політики у футболі не має бути. У футболі має бути спорт, і все має вирішуватися на футбольному полі. До всіх клубів потрібно ставитися однаково.

Дуже швидко було прийнято рішення по Маріуполю, але щось я не чув рішення по Палкіну, який сказав, що потрібно побити суддю. Коли буде це рішення? Це професіоналізм ФФУ і дисциплінарних органів? Ми два роки чуємо про те, що "Маріуполь" зіграв договірний матч. Як це називається? Навіщо затягувати? Громадськість хоче знати, що відбувається сьогодні в нашому футболі. І особисто я хочу знати", - цитує Суркіса tribuna.com

Нагадаємо, 12 лютого CAS розглядав позов київського "Динамо" на рішення Контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України (ФФУ) зарахувати столичному клубу технічну поразку з рахунком 0:3 за неявку до Маріуполя на матч 7-го туру чемпіонату України. Рішення CAS поки не прийнято.

Читайте також: Павелко: Ніхто не знає, коли суд винесе вирок у «маріупольскій справі»

Через апеляцію "Динамо" до міжнародного суду відповідні зміни до турнірної таблиці все ще не внесені. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-