Пхьончхан-2018: 6 головних інтриг Олімпіади

Пхьончхан-2018: 6 головних інтриг Олімпіади

Укрінформ
Скільки медалей візьме Україна, хто стане героєм Ігор, чи зупинять російських хокеїстів та протистояння Фуркад – Бьо.

Укрінформ виокремлює найцікавіші інтриги зимових Олімпійських Ігор в корейському Пхьончхані.

Читайте також: AP: Україна завоює три медалі на Олімпіаді-2018

Скільки медалей привезуть українці з Кореї?

Юлія Джима
Юлія Джима

Різні джерела дають різні прогнози – від трьох нагород до нуля. Нам, звичайно, хочеться чим більше. Наразі реальні претенденти на медалі – біатлоністки Юлія Джима, Віта і Валя Семеренко, наша жіноча біатлонна четвірка в естафеті та майстер фрістайлу Олександр Абраменко у лижній акробатиці. Якщо усе буде гаразд з формою та стрільбою, то Джима і сестри Семеренко здатні зачепитися за п’єдестал у спринті, гонці переслідування чи мас-старті. В естафеті ми в трійці фаворитів разом з командами Німеччини та Франції. Щодо Абраменка, то він точно має виходити у фінал, а там вже усе залежить від концентрації та настрою.

Читайте також: Україна на Олімпіада-2018. Хто є хто

Чи стане Клебо лижним королем?

Йоганнес Клебо
Йоганнес Клебо

Норвежця Йоганнеса Клебо сьогодні називають потенційно найсильнішим лижником планети з часів легендарного Бьйорна Делі. В цьому сезоні 21-річний Клебо демонструє фантастичну форму і впевнено лідирує в Кубку світу. В Пхьончхані йому пророкують мінімум три «золота» (естафета, командний і особистий спринт). Плюс він здатен виграти ще і скіатлон. Його головні конкуренти – Даріо Колонья, Мартін Йонсруд Сундбю і Алекс Харві. У жінок колекцію золотих медалей прогнозують для шведки Шарлотт Калли.

Читайте також: Норвегія привезла на Ігри в Пхьончхан 6000 доз препаратів від астми

Хто стане героєм гірськолижних трас – Гіршер чи Шиффрін?

Мікаела Шиффрін

Найсильніший гірськолижник сучасності Марсель Гіршер з Австрії націлений на три золоті медалі. В слаломі та гігантському слаломі на нас чекають захоплюючі дуелі Гіршера з норвежцем Хенріком Крістофферсеним, а в комбінації австрійцю протистоятиме француз Алексіс Пінтуро. В аналогічних дисциплінах здатна перемогти у жінок американка Мікаела Шиффрін. Причому, її головний суперник – вона сама. На останніх етапах Кубка світу у Шиффрін спостерігався різкий спад форми. Прикрасою Олімпіади може стати двобій у швидкісному спуску італійки Софії Годжи та знаменитої Ліндсі Вонн зі США.

Читайте також: Пхьончхан-2018: Україну представлятимуть двоє гірськолижників

Фуркад проти Бьо: хто переможе у головному протистоянні Олімпіади?

Марте Фуркад (на передньому плані) проти Йоганнеса Бьо
Мартен Фуркад (на передньому плані) проти Йоганнеса Бьо

В чоловічому біатлоні буде спекотно: Мартен Фуркад і Йоганнес Бьо на двох виграли 14 з 15-ти гонок сезону. В особистому протистоянні норвежець Бьо має перевагу – вісім перемог проти шести у Фуркада. За француза говорять його досвід, стабільність (жодного разу не випадав з трійки призерів в цьому сезоні) та неймовірна швидкість. Бьо здатен протиставити Мартену залізні нерви і вміння випереджати француза у вирішальні моменти.

Читайте також: Меркушина: У Пхьончхані одні з найскладніших умов, з якими я коли-небудь стикалася

Чи буде третя медаль у Олени Савченко?

Олена Савченко і Брюно Массо
Олена Савченко і Брюно Массо

Найвідомішою українкою на цій Олімпіаді є фігуристка Олена Савченко, яка вже давно виступає за Німеччину. Для неї це вже п’яті зимові Ігри в кар’єрі. В парі з Робіном Шолкови киянка двічі брала «бронзу» у Ванкувері-2010 та Сочі-2014. В Пхьончхані Савченко виступатиме з новим партнером Брюно Массо і їх шанси на медаль розцінюють як цілком реальні. І це не зважаючи на шалену конкуренцію. В парному катанні на п’єдестал претендують мінімум 9 пар, серед яких минулі та чинні чемпіони світу: Меган Дюемел – Ерік Редфорд з Канади та китайці Сю Веньцзин – Хань Цун.

Читайте також: Пхьончхан-2018: Тут виступатимуть олімпійці

Хокей: Росію ніхто не зупинить?

Після усіх допінг-скандалів російські олімпійці в Пхьончхані виступатимуть як нейтральні спортсмени у складі команди «Об’єднаних атлетів з Росії». Без Антона Шипуліна і Сергія Устюгова головними російськими надіями на «золото» залишились фігуристи та чоловіча збірна з хокею. Олімпійський турнір вперше з 1998 року залишився без гравців НХЛ і саме це зробило збірну Росії (формально, збірну ОАР) головним фаворитом. Росіяни сформували олімпійську команду на базі двох клубів – ЦСКА і СКА, тому зі зіграністю у них проблем немає. Не бракує їм і зірок (Дацюк, Ковальчук, Войнов). Основні суперники росіян – команди Канада і Швеція, які зібрали з гравців КХЛ та європейських клубів.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-