Пхьончхан-2018: Все про талісмани Олімпіади

Пхьончхан-2018: Все про талісмани Олімпіади

Укрінформ
Біле тигреня Сухоран та ведмежа Бандабі - талісмани «білої» Олімпіади-2018 у Пхьончхані

9 лютого на 35-тисячному стадіоні південнокорейського міста Пхьончхан розпочнеться урочиста церемонія відкриття XXIII зимових Олімпійських ігор.

Справжнім захисником і охоронцем 2500 атлетів з 92-х країн буде біле тигреня на ім'я Сухоран (Soohorang), ім'я якого тісно пов'язане з корейською міфологією і культурою.

Читайте також: Пхьончхан-2018: Тут виступатимуть олімпійці

Для корейців тигр з давних давен був символом довіри, сили, захисту. Зокрема, у міфології, білий тигр у народі завжди вважався опікуном, який допоміг захистити країну і її народ. Колір талісмана Ігор-2018 також утотожнюється із снігом, льодом, зимовими видами спорту взагалі.

Крім того, назва Soohorang має й додаткове значення. Sooho («захист») «гарантує» захист спортсменів, глядачів тощо. Rang означає «тигр». Це слово часто використовується в «Чонсон Аріран» - традиційній народній музиці провінції Канвондо, де розташований Пхьончхан.

Характерно, що талісманом попередньої Олімпіади у Республіці Корея - літніх Ігор 1998 року також був тигр, а вірніше амурське тигреня Ходорі.

Читайте також: У холі київського телецентру відкриють фан-зону Олімпіади-2018

Другим талісманом нинішніх Ігор оргкомітет обрав чорного ведмедя Бандабі. Він дуже поширений на корейському півострові. Ця тварина символізує сильну волю та мужність. Його назва також сформовано з двох корейських слів: bandal та bi: перше означає «півмісяць» і є відсилання до білого півмісяця на грудях азіатського чорного ведмедя, а друге - святкування Ігор.

Девіз Олімпійстких ігор-2018 англійською передається як Passion.Connected. Це світ, в якому люди пов'язані спільною пристрастю до зимових видів спорту. Світ, що відкриває горизонти для будь-якого покоління в будь-якому місці і в будь-який час.

Passion («пристрасть») означає дуже сильне почуття прихильності корейців до Пхьончхану - місця проведення Ігор, де панує олімпійський дух і сердечність.

Читайте також: Південна Корея зробила виняток для порома з артистами із КНДР

Connected - з'єднання, об'єднання міст, порозуміння між людьми. Як стверджують корейці, Пхьончхан - це місто, де «всі покоління можуть брати участь в зимових Олімпійських іграх, надихаючи один одного на відкриття нових горизонтів у культурі, гармонії з використанням сучасних технологій Кореї».

Нагадаємо, Ігри-2018 пройдуть у Республіці Корея з 9-го по 25 лютого. У Пхьончхані розіграють 102 медалі у 15-ти видах спорту. Усього виступлять 92 країни-учасниці. Україну представлятимуть 33 атлети у 9-ти з 15-ти видів спорту.

Юрій Щербак, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-