Росіянам дозволять виступити на Паралімпіаді-2018 лише у статусі нейтральних атлетів

Росіянам дозволять виступити на Паралімпіаді-2018 лише у статусі нейтральних атлетів

Укрінформ
Міжнародний паралімпійський комітет (МПК) оголосив, що підтримує призупинення членства Паралімпійського комітету Росії (ПКР).  

МПК дозволить виступити російським паралімпійцям на зимових Паралімпійських іграх-2018 лише в якості "нейтральних паралімпійських спортсменів", йдеться у рішенні організації.

"Міжнародний паралімпійський комітет оголосив у понеділок (29 січня), що він підтримує призупинення членства Паралімпійського комітету Росії (ПКР). Однак, визнаючи прогрес, досягнутий ПКР у поліпшенні його антидопінгової діяльності, він дозволить спортсменам, які мають на це право, відповідно до строгих умов конкурувати у п'яти видах спорту зі статусом "Нейтральний паралімпійський спортсмен" (NPA) на зимових Паралімпійських іграх-2018", - сказано у повідомленні.

Читайте також: Lifecell забезпечить зв'язок українських паралімпійців на Іграх-2018 у Пхьончхані

У рішенні МПК також зазначається, що російські пара-спортсмени змагатимуться в уніформі NPA, яка не має національної ідентифікації, що відноситься до Росії.

"Ніякі російські прапори не будуть дозволені поблизу від будь-якого місця, пов'язаного з Іграми. Члени міністерств Росії (у тому числі Міністерства спорту РФ) і члени Керівної ради ПКР не будуть акредитовані на Ігри (в будь-якій якості)", - підкреслюється в рішенні Міжнародного паралімпійського комітету.

Нагадаємо, XII Паралімпійські ігри-2018 пройдуть у Пхенчхан (Республіка Корея) з 9 по 18 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-