Лижниця Валентина Шевченко сподівається вшосте потрапити на Олімпіаду

Лижниця Валентина Шевченко сподівається вшосте потрапити на Олімпіаду

Укрінформ
Бронзовий призер чемпіонату світу-2009 з лижних гонок Валентина Шевченко відповідно до свого рейтингу поки не проходить на Олімпійські ігри-2018, але ще може отримати місце в команді.

Українська лижниця потрапить на зимову Олімпіаду в Пхьончхані у разі відмови від участі спортсменів інших країн. Про це XSPORT розповіли у Федерації лижного спорту України (ФЛСУ).  

Шевченко не потрапила до числа учасниць Ігор-2018 після того, як Міжнародна федерація лижного спорту прийняла рішення надати ліцензії деяким "екзотичним" країнам за рахунок загальної квоти. 

Нагадаємо, що Валентина Шевченко виступала на Іграх 1998-го, 2002-го, 2006-го, 2010-го і 2014-го років. У Сочі-2014 вона була прапороносцем збірної України на церемонії відкриття.

Зараз спортсменка у складі національної збірної (головний тренер Олександр Пуцко) готується до Ігор на зборах в Казахстані.

На даний момент у збірної України 4 ліцензії: Тетяна Антипенко і Марина Анцибор у жінок, Олексій Красовський і Андрій Орлик у чоловіків. Разом з Валентиною Шевченко у списку очікування перебуває Катерина Сердюк, яка також має близький до прохідного рейтинг. Від України на Олімпійських іграх-2018 в гірських лижах виступлять Ковбаснюк і Книш. Усього в лижних гонках на Олімпійських іграх виступлять 310 спортсменів. 

Читайте також: Пхьончхан-2018: Україну представлятимуть двоє гірськолижників

Олімпійські ігри-2018 пройдуть в корейському Пхьончхані з 9 по 25 лютого. За медалі для українських спортсменів передбачені призові від 55 до 125 тис доларів.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-