ФФУ заперечує звинувачення

ФФУ заперечує звинувачення "Динамо" в затягуванні "маріупольської справи"

Укрінформ
Федерація футболу України (ФФУ) опублікувала заяву, в якій заперечує звинувачення київського футбольного клубу "Динамо" в затягуванні справи про матч проти "Маріуполя".

Текст заяви розміщений на офіційному сайті ФФУ

"Останніми днями в окремих ЗМІ поширюється недостовірна інформація стосовно термінів розгляду "маріупольської справи".  

Позов київського "Динамо" до суду в Лозанні ставить під сумнів не лише безпеку в Україні, а й територіальну цілісність країни. Враховуючи, що справа розглядається за декілька місяців до фіналів Ліги чемпіонів, що мають відбутися у столиці в травні, виникають ризики великих іміджевих втрат не лише для українського футболу, а й для всієї України. Адже вперше за 90-річну історію легендарного клубу менеджмент "Динамо", виправляючи свої помилки, наважився на позов до національної асоціації в міжнародних інстанціях.

Читайте також: «Динамо» звинувачує ФФУ у затягуванні «маріупольської справи»

ФФУ, як, упевнені, й уболівальники, гравці і тренери команд "Динамо" та інших клубів, зацікавлена в якнайшвидшому розгляді справи. Тому саме ФФУ сприяла тому, щоб засідання CAS було призначене на 12 лютого. До того ж представники федерації запропонували провести засідання у форматі письмового розгляду документів, що вже представлені до суду. У цьому разі з великою ймовірністю можна говорити, що рішення буде ухвалене в день засідання. Але саме представники "Динамо" намагаються затягнути цей процес, наполягаючи на тому, щоб змінити процедуру розгляду. У такому випадку ми можемо не отримати рішення CAS до 3 березня, коли заплановано останній тур першого етапу УПЛ.  

Федерація футболу України вимагає від представників менеджменту "Динамо", журналістів та інших осіб не розповсюджувати недостовірну інформацію та не використовувати перекручені факти та формулювання", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, що "Динамо" подало апеляцію до Спортивного арбітражного суду (CAS) в Лозанні на рішення Контрольно-дисциплінарного комітету й Апеляційного комітету ФФУ про зарахування технічної поразки 0:3 за неявку до Маріуполя на матч 7-го туру УПЛ і звинуватило ФФУ у відмові переглядати справу за прискореною процедурою.

Читайте також: Глава Федерації футболу Маріуполя впевнений, вердикт CAS буде не на користь "Динамо"

CAS ще в кінці грудня минулого року зареєстрував апеляцію київського клубу на рішення КДК ФФУ про технічну поразку з "Маріуполем". Через звернення "Динамо" до міжнародного суду відповідні зміни до турнірної таблиці УПЛ все ще не внесені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-