Жеребкування нового футбольного турніру - Ліги націй пройде сьогодні у Швейцарії

Жеребкування нового футбольного турніру - Ліги націй пройде сьогодні у Швейцарії

Укрінформ
24 січня о 13.00 за київським часом у лозаннському центрі Swiss Tech Convention розпочнеться жеребкування Ліги націй УЄФА.

Участь у новому турнірі, що стартує восени нинішнього року, візьмуть усі 55 європейських збірних, повідомили Укрінформу у прес-службі Федерації футболу України.

"Команди розподілили по чотирьох лігах (A, B, C і D) відповідно до коефіцієнту. Він складається з показників збірної у відбіркових та фінальних турнірах ЧС-2014 (20%) та Євро- 2016 (40%), а також кваліфікації ЧС-2018 (40%)", - зазначили у прес-службі.

У Лізі А (топ-збірні)  та Лізі В зіграють по 12 команд, у Лізі С - 15, у Лізі D - 16. Ліги A і B складатимуться з чотирьох груп по три команди. У лізі C буде одна група з трьома командами і три групи по чотири. Ліга D матиме чотири групи по чотири команди. Матчі проводитимуться вдома й на виїзді у вересні-листопаді 2018 року (кожна збірна проведе чотири-шість ігор залежно від кількості збірних у групі).

Ліга А - Німеччина, Португалія, Бельгія, Іспанія, Франція, Англія, Швейцарія, Польща, Італія, Ісландія, Хорватія, Голландія;

Ліга В - Австрія, Вельс, Росія, Словаччина, Швеція, УКРАЇНА,  Ірландія, Боснія, Північна Ірландія, Данія, Чехія, Туреччина. (Згідно з циркуляром УЄФА, збірні України та Росії під час жеребкування будуть розведені);

Ліга С - Угорщина, Румунія, Шотландія, Словенія, Греція, Сербія, Албанія, Норвегія, Чорногорія, Ізраїль, Болгарія, Фінляндія, Кіпр, Естонія, Литва;

Ліга D - Азербайджан, Македонія, Білорусь, Грузія, Вірменія, Латвія, Фарери, Люксембург, Казахстан, Молдова, Ліхтенштейн, Мальта, Андорра, Косово, Сан-Марино, Гібралтар.

Читайте також: Спорт-2018: Що подарує нам цей рік?

Лідери груп дивізіонів В, С і D отримають право на підвищення у класі та вийдуть до фінальних раундів (відбудуться в березні 2020 року), де в кожному розіграють по одній ліцензії на Євро-2020, а чотири найгірші команди ліг А, В і С наступного розіграшу виступлять у нижчому дивізіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-