На підготовку до зимової Олімпіади витратили 265,5 мільйона - Жданов

На підготовку до зимової Олімпіади витратили 265,5 мільйона - Жданов

Укрінформ
Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов заявив, що на підготовку спортсменів до ХХІІІ зимових Олімпійських ігор у місті Пхьончхан (Південна Корея) з державного бюджету було виділено загалом 265,5 млн гривень.

Про це він розповів на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загалом протягом 2014-2018 року, тобто протягом усього циклу, на підготовку до Олімпіади було виділено 265,5 млн грн. Зокрема, тільки у 2017 році, крім календарної, існувала окрема олімпійська програма фінансування, яка складає 54 млн грн. У 2018 році - 23 млн грн виділено на підготовку до Олімпіади у лютому", - сказав міністр.

Жданов також підкреслив, що суттєвим внеском українського уряду у створення гідних та соціально справедливих умов для паралімпійців стало значне збільшення призових винагород за медалі. Переможці Паралімпіади отримають 125 тисяч доларів, срібні медалісти – 80 тисяч доларів, бронзові – 55 тисяч доларів

Крім того, за його словами, понад 20 млн грн було направлено на придбання сучасного спортивного інвентарю.

Читайте також: Українські спортсмени вже отримали 21 ліцензію на Олімпіаду

Жданов зазначив, що основні медальні надії українців на ХХІІІ зимових Олімпійських іграх, які пройдуть з 9 по 25 лютого 2018 року у Пхьончхані покладаються на біатлон, а також на фрійстайліста Олександра Абраменка – в акробатиці.

Він також розповів, що на ХІІ зимових Паралімпійських іграх-2018, які пройдуть у Пхьончхані з 9 по 18 березня, українські спортсмени виступатимуть у трьох видах спорту – лижних гонках, біатлоні та гірськолижному спорті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-