Хорват Просинечки очолив збірну Боснії і Герцеговини з футболу

Хорват Просинечки очолив збірну Боснії і Герцеговини з футболу

Укрінформ
Колишній футболіст збірної Хорватії Роберт Просинечки призначений на пост головного тренера національної команди Боснії і Герцеговини.

Про це повідомляється на офіційному сайті Футбольного союзу Боснії і Герцеговини.

Кандидатура 48-річного фахівця була затверджена на засіданні виконавчого комітету федерації. Умови контракту не розголошуються.

За словами першого віце-президента федерації Мілорада Софренича, одним з кандидатів на пост був боснієць Амар Осима, проте вибір був зроблений на користь більш досвідченого Просинечки. Софренич зазначив, що команді не вистачало сильного тренера, аби пройти два останніх відбіркових турнірів - до чемпіонату Європи 2016 року і чемпіонату світу 2018 року.

Просинечки виграв молодіжний чемпіонат світу в 1987 році в Чилі у складі збірної Югославії. Разом зі збірною Хорватії він став бронзовим призером чемпіонату світу 1998 року у Франції.

Читайте також: Динамівець Віда став гравцем "Бешикташа"

В якості тренера Просинечки працював у штабі збірної Хорватії з 2006 по 2010 рік, очолював сербську "Црвену Звезду" (2010-2012), турецький "Кайсеріспор" (2012-2013) і збірну Азербайджану (2014-2017), однак трофеї його команди не завойовували. Азербайджанці під його керівництвом не змогли кваліфікуватися на чемпіонат Європи 2016 року, посівши 5-те місце з 6 очками в групі з командами Італії, Хорватії, Норвегії, Болгарії та Мальти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-