Дериземля:

Дериземля: "Різдвяна гонка" специфічна, сподіваюся, Джима впорається

Відео
Укрінформ
Переможець "Різдвяної гонки" 2008-го року український біатлоніст Андрій Дериземля розповів про специфіку змагань у Гельзенкірхені і поділився очікуваннями від виступів Юлії Джими.

"По-перше, туди дуже престижно потрапити. І якщо тебе запрошують організатори, то це означає, що ти, як мінімум, знаходишся у полі зору уболівальників, фахівців. Специфіка цих змагань полягає у тому, що це такий масштаб: проводиться на футбольному стадіоні, велика кількість глядачів, камери, святкова атмосфера, від якої отримуєш насолоду. Тут, начебто, з одного боку, новорічне шоу, комерційний старт, але така атмосфера змушує спортсменів працювати на максимумі.

Крім того, що там шоу, але гонка дуже непроста. Специфіка траси, коло приблизно 1100 - 1200, 8-10 кіл, непроста рване навантаження на організм - як нормальне швидкісне тренування. У плані фізичного стану там потрібно бути добре готовим.

Чого чекати від Юлії Джими? Треба знати її фізичний стан. Вона ще не брала участі, тому важливо, як вона зможе адаптуватися: стадіон, закритий простір, глядачі, атмосфера, яка відрізняється від чемпіонату світу. Сподіваюся, вона впорається і у неї буде хороший результат. Багато чого залежатиме від якості стрільби, тому що коло не дуже велике, штрафні кола досить немаленькі і незручні, тому важливе значення матиме стрілянина і, звичайно, по дистанції також треба працювати", - цитує Дериземлю XSPORT

Читайте також: Біатлон: Дальмаєр в захопленні від арени в Гельзенкірхені

Нагадаємо, що партнером Юлії Джими в "Різдвяній гонці" буде бельгієць Міхаель Реш – німецький біатлоніст, який вже п’ятий рік виступає за Бельгію. 34-річний Реш є олімпійським чемпіоном-2006 в естафеті у складі збірної Німеччини.

Відео тренування Юлії Джими:

Традиційна шоу-гонка пройде 28-го грудня на стадіоні футбольного клубу "Шальке" - "Фелтінс Арені". Подивитися та повболівати за єдину представницю України глядачі зможуть на телеканалі "Eurosport 1". О 19.15 відбудеться мас-старт, о 19.30 – гонка переслідування.

Фото:  Telegraf-EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-