Михайло Романчук: Виступатиму за Україну, незважаючи на всі проблеми

Михайло Романчук: Виступатиму за Україну, незважаючи на всі проблеми

Укрінформ
Призер чемпіонату світу-2017 по плаванню Михайло Романчук заявив, що не збирається залишати Україну, хоча і визнав, що думки про зміну спортивного громадянства виникають мимоволі через відсутність в країні інтересу до цього виду спорту.

"Тут як не чини опір, такі думки з'являються. Чому, наприклад, Азербайджан і Туреччина готові дати тобі всі умови, все, що ти хочеш, а в рідній країні до тебе немає діла. Це досить сумно. Країну я не буду міняти. Незважаючи на всі проблеми, які тут є, я - українець, я тут народився і виступатиму за Україну. В Україні людям, на жаль, немає ніякого діла до нашого виду спорту. Хоча у нас є дуже високі результати, але це нікого не цікавить.

2017-й - найкращий рік в моєму житті. За цей рік відбулося дуже багато приємних подій: "срібло" чемпіонату світу, "золото" чемпіонату Європи. Є стимул тренуватися. Я розумів, що потрібно змінити підхід в тренуваннях. Тренер це також розумів, і це потроху дало приріст в результатах", - цитує Романчука XSPORT

Нагадаємо, що у цьому році 21-річний український плавець з Рівного виборов срібну нагороду чемпіонату світу в Будапешті на дистанції 1500 м, три нагороди на Універсіаді в Тайвані і став чемпіоном Європи на короткій воді у Копенгагені.

Читайте також: Бразилець Арілсон Сілва готуватиме українських плавців до Олімпіади-2020

Новий президент Федерації плавання України Андрій Власков заявив, що на Олімпіади-2020 збірна України має намір завоювати дві медалі.

Фото: Chung Sung-Jun/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-