Бразилець Арілсон Сілва готуватиме українських плавців до Олімпіади-2020

Бразилець Арілсон Сілва готуватиме українських плавців до Олімпіади-2020

Укрінформ
Федерація плавання України домовилася про участь відомого бразильського тренера тренера Арілсона Соареша Да Сілви у підготовці спортсменів національної збірної країни з плавання до XXXII літніх Олімпійських ігор, які пройдуть в Токіо (Японія) у 2020 році.

Про це Укрінформу повідомив віце-президент Федерації плавання Андрій Власков.

За його словами, деталі співпраці вони обговорили під час тристоронньої зустрічі з главою Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою, яка відбулася в Києві.

"Ми як Федерація поставили мету - зібрати кращих спортсменів і залучити найкращих світових тренерів, які мають досвід і найбільше спортсменів у своєму послужному списку. Створити їм умови для індивідуальної роботи на найкращих базах, при хорошому науково-методичному забезпеченні. Ця співпраця дає можливість вирости і нашим тренерам, і серйозно змінює психологію спортсменів. Якщо така взаємодія буде тривати, наші спортсмени мають реальні шанси поборотися за медалі на майбутніх чемпіонатах і Олімпійських іграх", - сказав Власков.

Арілсон Сілва з 2016 року тренував Андрія Говорова, який посів п'яте місце на Олімпійських Іграх в Ріо-де Жанейро в 2016 році і третє місце на чемпіонаті світу з водних видів спорту в Будапешті в 2017 році.

"Раніше я жодного спортсмена не тренував більше одного року. Зараз у мене хороша можливість вести спортсмена в рамках повного олімпійського циклу. Ми готуємося до Олімпійських іграх в Токіо в 2020 році. У нас є підтримка від НОК та Федерації плавання України, Міністерства молоді та спорту. Вони призначили мене як національного тренера. За наступні три-чотири роки, які я буду в Україні, сподіваюся побудувати більш тісну систему взаємозв'язку і підтримки між тренерами, спортсменами і організаціями", - прокоментував Сілва.

Бразильський фахівець додав, що у співпраці з Федерацією плавання на базі водно-спортивної споруди СК "Метеор" (м. Дніпро) він створив міжнародний спортивний клуб, в якому тренуються Андрій Говоров, а також кращі плавці з Бразилії, Фінляндії та Угорщини.

"Так, ми можемо змагатися з плавцями світового рівня і оцінювати їх рівень підготовки. Українські плавці мають величезний потенціал. Я бачу Говорова майбутнім олімпійським чемпіоном. Він дуже добре фізично підготовлений, серйозно налаштований на якісні тренування. Нам потрібно виробити мислення чемпіона - людини, який націлений на виграш в змаганнях і може контролювати свою силу в потрібний момент. Щоб отримати і зберегти хороший результат, потрібна послідовність - у системі, в тренуваннях. Я планую довгострокове співробітництво з Федерацією плавання України", - сказав Сілва.

Читайте також: Українські плавці Говоров і Романчук виграли медалі на етапі Кубка світу

Арілсон Соареш Да Сілва - один з найдосвідченіших тренерів світу зі швидкісного плавання, який виховав найсильніших спринтерів планети, фіналістів та призерів Олімпійських Ігор, серед яких - світовий рекордсмен Сезар Сіел (Бразилія), чемпіон Олімпійських Ігор 2008 року, 11-кратний чемпіон світу.

На фото:Андрій Говоров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-