Футбол: борги

Футбол: борги "Металіста" по зарплаті складають мінімум 846 млн грн

Укрінформ
У харківського футбольного клубу "Металіст", який зараз проходить процедуру банкрутства, є борги як мінімум на 883,5 млн грн.

Більша частина цієї суми, близько 846 млн грн – борги по зарплаті колишнім гравцям, тренерам і співробітникам клубу. Про це повідомляє football24.ua

"Металіст" став власністю держави по спецконфіскаціі майна Курченка. Процедура банкрутства футбольного клубу "Металіст" (ПАТ ФК Металіст) була розпочата 9 червня 2017 року. Згідно з процедурою, кредитори мали 30 днів з дня офіційного опублікування оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство на те, щоб заявити грошові вимоги до боржника. Як відомо, серед цих кредиторів колишні гравці клубу, тренери, співробітники, а також ряд юридичних осіб, яким "Металіст" винен значні суми грошових коштів.

Рекордна сума боргу клубу олігарха Сергія Курченка із зарплати становить 263 млн 179 тис грн. Однак прізвище цього кредитора, як і багатьох інших, у відкритому реєстрі не вказується. А ось на другому місці знаходиться сенегальський захисник Папа Гуйє, який хоче отримати від "Металіста" майже 137 млн 827 тис грн, сербський воротар Володимир Дишленкович - 37 млн 733 тис грн. Ігор Кутєпов, який ще влітку 2016-го тренував дитячу академію "Металіста", хоче стягнути з клубу заборгованість по заробітній платі в сумі 620 тис грн, а також компенсацію втрати частини зарплати в зв'язку з порушенням термінів її виплати і моральні збитки.

Читайте також: ФФУ зняла з "Карпат" 3 очки через справу із заборгованістю Гудимі

Усього в Єдиному державному реєстрі є 77 судових рішень по "Металісту", які прийняті 29-30 листопада 2017 року Господарським судом Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-