Спортивній команді Державної прикордонної служби України виповнилося 25 років

Спортивній команді Державної прикордонної служби України виповнилося 25 років

Укрінформ
Спортивний підрозділ Державної прикордонної служби України відзначає чвертьвіковий ювілей із дня свого створення.

З нагоди свята в Адміністранції Держприкордонслужби сьогодні, 21 грудня, відбулися урочистості за участю міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова, президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки, першого заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Миколи Величковича, передає кореспондент Укрінформу.

"За цей, здавалося б, не надто великий проміжок часу наша спортивна команда цілком заслужено посіла чільне місце у спортивних колах країни, її представники неодноразово перемагали на престижних змаганнях України, Європи та світу. Прикордонники-динамівці гідно відстоюють честь національного спорту, зміцнюють авторитет України в міжнародному співтоваристві, про що промовисто свідчать їхні досягнення", - зазначив у привітальному слові Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал.

За період незалежності України в Олімпійських іграх взяли участь 133 прикордонники, на рахунку яких 10 золотих, 10 срібних та 8 бронзових нагород.

"Спортивна команда прикордонників робить гідний внесок у "золоту" скарбничку України, і, сподіваюсь, що на наступній Олімпіаді, ви покажете не менш вагомий результат", - сказав у своєму виступі Міністр Ігор Жданов.

Загалом за час свого існування представники спортивного підрозділу прикордонного відомства поповнили скарбницю спортивних досягнень України понад 500 медалями з чемпіонатів та першостей Європи, світу, Олімпійських ігор, майже половина з них - золоті. Нині у колективі проходять службу 31 заслужений майстер спорту, 6 заслужених тренерів України, 17 майстрів спорту міжнародного класу.

Читайте також: Мінмолодьспорту та Фонд соцстраху ініціювали страхування спортсменів від травм

Зірковий склад спортивної команди, зокрема, представляють добре відомі у світі імена переможцівта призерів чемпіонатів світу, Європи, Олімпійських ігор Інеси Кравець, Вадима Гутцайта, Наталії Бурдейної, Віктора Рубана, Валерія Гончарова, Юрія Білонога, Андрія Котельника, Василя Ломаченка, Олександра Усика, Дениса Берінчика, Іріні Мерлені-Мельник, Геннадія та Галини Авраменків, Артура Айвазяна, Ольги Саладухи, Єлизавети Бризгіної, Христини Стуй, Олександра Симоненка та багатьох інших.

Як і 25 років тому, спортивний підрозділ Державної прикордонної служби України очолює заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури і спорту Микола Подоляк.

На фото: Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал вручає відомчу відзнаку чемпіону світу з боксу Олександу Хижняку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-