Росіян позбавили права голосу в Міжнародному союзі біатлоністів

Росіян позбавили права голосу в Міжнародному союзі біатлоністів

Укрінформ
Міжнародний союз біатлоністів (IBU) прийняв рішення знизити статус Союзу біатлоністів Росії (СБР) до тимчасового члена організації.

Про це повідомляється на офіційному сайті IBU.

"Виконавча рада IBU переводить СБР у тимчасове членство (стаття 16.12 Конституції) з обмеженими правами", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, тепер російські спортсмени зберігають право брати участь у міжнародних змаганнях під егідою організації, при цьому СБР позбавлений права голосу в конгресі IBU - головному керівному органі союзу.

Читайте також: Росія не бойкотуватиме Олімпіаду-2018

У Міжнародному союзі біатлоністів пояснили своє рішення тим, що спортсмени РФ фігурують у "російській допінговій змові".

"Виконавчий рада IBU уважно стежить за подіями і залишає за собою право вживати додаткові заходи проти СБР або будь-яких осіб в результаті подальших результатів проведених розслідувань", - підкреслили в IBU.

Нагадаємо, що 5 грудня МОК призупинив членство Олімпійського комітету Росії в організації і відсторонив збірну РФ від участі в зимових Іграх-2018, які пройдуть в Пхенчхані (Південна Корея). Російські спортсмени можуть виступати на Олімпіаді тільки в нейтральному статусі. Також ОКР повинен відшкодувати МОК витрати в розмірі $15 млн, які організація витратила на розслідування допінгових порушень російською стороною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-