«Шахтар» переміг, Зорро повернувся

«Шахтар» переміг, Зорро повернувся

Укрінформ
Команда Паулу Фонсеки обіграла «Манчестер Сіті» 2:1 і вийшла до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. 

Будемо відвертими, у вересні мало хто вірив у «Шахтар». Команда Паулу Фонсеки отримала у групі ЛЧ «Ман Сіті», «Наполі», «Феєноорд», тому зачепитися за третє місце в такій компанії було за щастя. Але «гірники» зробили неймовірне. Вони не лише вийшли у плей-офф з другої позиції, але й продемонстрували класний футбол у кожному з шести матчів.

Читайте також: "Шахтар" переміг "Манчестер Сіті" і вийшов до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА

Диспозиція перед матчем з «Ман Сіті» була простою – не програти. План «Шахтар» навіть перевиконав, перемігши 2:1. І вже не важливо, що суперник втратив турнірну мотивацію і грав без кількох провідних виконавців. Навіть за таких обставин обіграти команду Хосепа Гвардіоли – це знак якості. А відзначити цю перемогу і вихід у плей-офф ЛЧ перформансом з перевдяганням у Зорро – ефектний хід від Фонсеки. Тренер пообіцяв переодягтися у кіномесника у разі потрапляння в 1/8 фіналу – він цю обіцянку виконав.

"Шахтар" переміг "Манчестер Сіті" / Фото: Мадієвський В'ячеслав, Шамкін Данііл. Укрінформ Щодо самого матчу, то вже на початку здалося, що Тайсон не зміг цілком відновитися після травми. Але лідер «Шахтар» перетерпів біль, розбігався і в подальшому став одним з головних співавторів перемоги.

Голи Бернарда та Ісмаїлі виявились надзвичайно важливими. «Шахтар» не лише реалізував перевагу і отримав величезний заряд впевненості, але й заволодів стратегічною ініціативою. Тепер «Ман Сіті» мав активніше йти вперед і моментами ризикувати. А це значить – все йшло за планом Фонсеки.

Читайте також: "Шахтар" - "Манчестер Сіті". Текстова трансляція

Вперше з квітня «Ман Сіті» пропустив два м’ячі в першому таймі. А могло бути і 5:0 на користь «гірників». 10 ударів, з них п’ять у площину воріт. Перші 45 хвилини від «Шахтаря» вийшли неймовірними.  Все виходило у господарів. І швидкі переходи у контратаки, і комбінації біля воріт «Ман Сіті», і гра у відборі. Присутність на поєдинку головного тренера збірної Бразилії, схоже, надихнула його земляків. Насамперед, Бернарда, Фреда, Ісмаїлі. Відзначимо і Пятова, який мінімум двічі рятував команду.  

З перших хвилин другого тайму «Ман Сіті» демонстрував, що не збирається програвати. «Шахтар» наштовхнувся на розлюченого суперника, і стало трохи лячно за команду. Насамперед, якщо вона раптом пропустить м’яч. Однак, «Шахтар» не затиснувся і не зупинився. Була можливість атакувати – господарі йшли вперед. Фрагментами у бразильців виходили неймовірні перепасовки.  

Зауважимо, що «Ман Сіті» не згортав свій наступ. Гвардіола навіть випустив на останні 20 хвилин Агуеро, який у підсумку навіть реалізував пенальті. Але то вже була швидше формальність. Гол стався у компенсований час, коли принципово вже нічого не могло змінитися.

Отже, цілком заслужена перемога «Шахтаря». Команда Фонсеки реалізувала два моменти з майже десятки створених. При цьому, «гірники» ідеально розрахували сили на матч і не дозволили супернику контролювати гру більше 2-3 хвилин.

Читайте також: "Шахтар", "Ліверпуль", "Севілья" і "Порту" останніми вийшли до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА

Не менш заслужений вихід «Шахтаря» і до плей-офф Ліги чемпіонів. Команда грає у сучасний футбол – інтелектуальний і швидкий, має достатньо виконавців, як здатні самотужки вирішувати моменти, але при цьому не втрачає колективної координації. Браво, «Шахтар». Браво, Фонсека. І стережіться Зорро весною.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-