"Шахтар" - "Манчестер Сіті". Текстова трансляція

Оновлено
Укрінформ
Онлайн-трансляція матчу шостого туру квартету F групового раунду Ліги чемпіонів УЄФА між футболістами донецького "Шахтаря" та англійського "Манчестер Сіті".

"Шахтар" - "Манчестер Сіті"

2:1

Підсумкове турнірне становище: "Манчестер Сіті" - 15 очок, "Шахтар" - 12, "Наполі" - 6, "Феєноорд" - 3.

В іншому матчі групи F голландський "Феєноорд" здобув вольову перемогу над італійським "Наполі" - 2:1.

"Шахтар" вийшов до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА.

ЛУНАЄ ФІНАЛЬНИЙ СВИСТОК!!!

90+2 - ГОООЛ!!! "Манчестер Сіті" скоротив рахунок. Агуеро реалізував пенальті, призначений за фол Боглана Бутка у власному штрафному майданчику проти Габріела Жезуса - 2:1.

90 - Арбітр додав до основного часу 4 хвилини.

87 - Фонсека випустив свіжого футболіста на поле. Замість Факундо Феррейри вийшов Давіт Хочолава.

86 - Габріел Жезус не влучив у ворота "Шахтаря" - один із захисників "гірників" кинувся під м'яч і врятував власні ворота.

84 - Габріел Жезус забіг далеко в офсайд. 

82 - Віктор Коваленко замінив Марлоса.

81 - Колишній гравець донецького "Металурга" Яя Туре не влучив у ворота Андрія П'ятова після кутового у виконанні Бернарду Сілви.

80 - Габріел Жезус поцілив у каркас воріт "Шахтаря"!

76 - Едерсон заблокував удар здалеку Ярослава Ракицького.

! Вихід Агуеро ознака того, що Гвардіола не здається. Очікуємо максимальної концентрації від захисників «Шахтаря» і Пятова. Заключні хвилини будуть важкими, якщо господарі не заб’ють третій. 

74 - Тайсон пройшов повз двох захисників і з 17-ти метрів не влучив у ворота британців.

71 - Матч "Шахтаря" і "Манчестер Сіті" в Харкові відвідало 33 154 глядачі.

70 - Французький арбітр дав час для заміни. Замість Фернандіньйо вийшов Серхіо Агуеро.

64 - Пауло Фонсека зробив вимушену заміну через те, що Ісмаїлі отримав травму. 31-річний Марсіо Азеведо вийшов замість нього.

! Менше півгодини до закінчення матчу. «Шахтар» не зупиняється. Є можливість атакувати – господарі йдуть вперед. Неймовірні перепасовки виходять у бразильців. В той же час, «Ман Сіті» не згортає і свій наступ. Блискучий футбол і дуже приємний рахунок на табло. 

63 - Автор другого голу "Шахтаря" Ісмаїлі лежить на газоні. Буде заміна і у складі господарів.

62 - Перша заміна у матчі: Брахім Діас вийшов на поле замість Лероя Сане.

57 - Ілкай Гюндоган покараний гірчичником за грубу гру.

55 - "Манчестер Сіті" створив гольовий момент - Фернандіньйо не влучив у ворота.

54 - Ярослав Ракицький отримав жовту картку за жорстку боротьбу проти Габріела Жезуса.

52 - Філ Фоден зробив навіс у штрафний майданчик господарів, але це занадто близько до воріт і Андрій Пятов забрав м'яч.

! З перших хвилин «Ман Сіті» демонструє, що не збирається тут програвати. На «Шахтар» чекає надзвичайно важкий другий тайм. Найбільше побоювань за фізичний стан команди і психологічну врівноваженість, якщо раптом попустять м’яч. 

49 - Нікому з донеччан не вдалося зреагувати на небезпечну подачу у виконанні Ісмаїлі.

46 - Андрій П'ятов отримав заслужені овації з трибун! Лерой Сані пробив в один дотик, але голкіпер "гірників" зіграв надійно і витягнув м'яч з лівого кута воріт.

Гості розпочали другий тайм!

! Між іншим, вперше з квітня "Ман Сіті" пропускає два м’ячі в першому таймі. А могло бути і 5:0 на користь "гірників". 10 ударів, з них п’ять у площину воріт. Неймовірні перші 45 хвилини для "Шахтаря"! Все виходить у господарів. І швидкі переходи у контратаки, і комбінації біля воріт "Ман Сіті", і гра у відборі. Присутність головного тренера збірної Бразилії, схоже, надихнула його земляків. Насамперед, Бернарда, Фреда, Ісмаїлі. Відзначимо і Пятова, який мінімум двічі рятував команду від голу.  

ПЕРЕРВА.

45 - Бернарду Сілва швидко розіграв кутовий, не зробивши подачу у штрафний майданчик.

44 - Факундо Феррейра вийшов сам на сам і, не зближуючись, пробив. Едерсон зміг зреагувати на цей удар і відбив м'яч.

43 - Габріел Жезус увійшов віч-на-віч з воротарем "гірників", але Андрій П'ятов вийшов і перехопив м'яч.

40 - Гарна можливість забити була у "Шахтаря"! Фред набіг у штрафний майданчик і непогано відгукнувся на передачу, але один з захисників кинувся під м'яч і врятував ворота. М'яч пішов на кутовий.

36 - Гольовий момент не використав Філ Фоден, який пробив вище воріт з відмінною позиції. М'яч залишив межі поля. "Шахтар" ввів м'яч у гру ударом від воріт.

! Голи надзвичайно важливі. «Шахтар» не лише отримав величезний заряд впевненості, але й стратегічну ініціативу. Тепер «Ман Сіті» повинен активніше йти вперед і моментами ризикувати. Поки що все йде за планом Фонсеки. Головне – не помилятися біля власних воріт. 

32 - ГОООООООООЛ!!! Ісмаїлі подвоїв перевагу "Шахтаря" після помилки воротаря гостей Едерсона. Марлос з центру поля довгим пасом вивів Ісмаїлі - голкіпер проскочив повз м'яч, чим і скористався бразильський захисник "гірників", забивши у порожні ворота.

31 - "Манчестер Сіті" подав черговий кутовий - безрезультатно.

29 - Бернард міг подвоїти перевагу господарів, але бразильський голкіпер гостей Едерсон врятував англійців.

26 - ГООООООООООЛ!!! "Шахтар" відкрив рахунок у матчі - 1:0! Бернард вдало обробив м'яч і з кута штрафного майданчика майстерно підкрутив дальню праву "дев'ятку".

25 - Габріел Жезус потрапиву  положення "поза грою".

22 - Даніло Да Сілва отримав жовту картку за фол проти Ісмаїлі.

21 - Марлос вийшов віч-на-віч і, не зближуючись з воротарем гостей, пробив. Едерсон зумів зреагувати на цей удар і відбив м'яч.

19 - Фернандіньо сфолив проти Факундо Феррейри, який заробив штрафний удар.

! "Шахтар" віддав ініціативу. Схоже, це план Фонсеки, аби отримати простір для контратак. А Тайсон, між іншим, і далі на полі. Мабуть, розбігався і забув про пошкодження. 

18 - Факундо Феррейра порушив правила.

14 - Гості подали другий кутовий поспіль - Лерою Сане не вдалося загострити ситуацію - м'яч вийшов за межі поля.

13 - "Манчестер Сіті" отримує право на перший у матчі кутовий, який виконав Ілкай Гюндоган.

! Схоже, Тайсон не зміг цілком відновитися після травми. Без свого лідера «Шахтар» зобов’язаний швидко перебудуватися і не послаблювати тиск на суперника.

7 - Непогану можливість забити не використав "Шахтар"! Факундо Феррейра знайшов можливість для удару у штрафному майданчику і пробив, але один з захисників кинувся під м'яч і врятував ворота.

3 - Небезпечно атакував "Шахтар" - Тайсон отримав м'яч на краю штрафного майданчика, але пробив вище воріт Едерсона.

3 - М'яч тримають гості, які виступають у дещо експериментальному складі, з перших йдуть в атаку... Ілкай Гюндоган порушив правила у нападі.

Матч розпочався! Господарі розіграли м'яч.

Команди виходять на поле. Лунає гімн Ліги чемпіонів УЄФА.

*****

6 грудня 2017 року. Харків. ОСК "Металіст". Початок о 21.45. Температура повітря 0 С.

Ласкаво просимо до Харкова на поєдинок заключного туру групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА, в якому чемпіон України донецький "Шахтар" приймає бронзового призера англійської футбольної Прем'єр-ліги "Манчестер Сіті".

*************

Стартові склади:

"ШАХТАР" - Андрій П'ятов, Богдан Бутко, Тарас Степаненко, Тайсон, Фред, Бернард, Марлос, Іван Ордець, Факундо Феррейра, Ісмаїлі, Ярослав Ракицький.

Головний тренер - Паулу Ферейра.

"МАНЧЕСТЕР СІТІ" - Едерсон, Даніло, Ілкай Гюндоган, Ельякім Мангаля, Лерой Сане, Бернарду Сілва, Тосін Адарабіойо, Фернандіньйо, Габріел Жезус, Яя Туре, Філ Фоден.

Головний тренер - Хосеп Гвардіола.

АРБІТР - Бенуа Бастьєн (Франція).

******************************

Команди вперше зустрілися в єврокубках у другому турі нинішньої Ліги чемпіонів - "гірники" програли на "Етіхад Стедіум" в Манчестері з результатом 0:2.

Аби вийти до 1/8 фіналу, "Шахтарю" вистачить нічиєї з "Манчестер Сіті", який вже гарантував собі перше місце у квартеті F, де поки не втратив жодного очка. "Шахтар" вийде у плей-офф за будь-якого результату гри у Харкові, якщо італійський "Наполі" не переможе у Роттердамі аутсайдера голландський "Феєноорд", який поступився у всіх попередніх турах.

Букмекерські контори за годину до матчу знизили ставки на користь англійського клубу. Британська компанія William Hill на перемогу "Шахтаря" приймає ставки з коефіцієнтом 2,75 (двома годинами раніше - 3,20). Успіх "містян" оцінюється в 2,62 (2,40), нічийний результат - у 3,30 (3,20).

***********************

Сьогодні на "Металісті" очікується аншлаг. "Шахтар" буде мати особливу підтримку на трибунах - "гірників" підтримають 10 тисяч "Зорро". На сидіннях центральних секторів будуть розкладені 10 тисяч масок, які глядачі зможуть одночасно надіти під час виконання гімну Ліги чемпіонів. Цією акцією вболівальники підтримають команду та її тренера Паулу Фонсеку, який раніше пообіцяв, що в разі виходу в плей-офф Ліги чемпіонів він прийде на прес-конференцію в костюмі Зорро, зазначає офіційний сайт УЄФА.

***********************

На матчі буде присутній не тільки головний тренер збірної Бразилії Тіте, а й наставник національної команди України Андрій Шевченко.

***********************

Якщо вчора в Харкові опадів практично не було, то сьогоднішній сніг тільки посилив новорічний настрій. Непросто буде командам грати на "Металісті" в таких погодних умовах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-