У Чернівцях пройшов відбірковий чемпіонат України з карате

У Чернівцях пройшов відбірковий чемпіонат України з карате

Укрінформ
У чернівецькому фізкультурно-оздоровчому комплексі "Олімпія" завершився чемпіонат України з карате. 

За перемогу змагалися 150 дорослих спортсменів та рекордна кількість молодих учасників - 403, повідомили Укрінформу у прес-службі  Української федерації карате. 

На турнірі виступили збірні областей країни та міста Києва. Спортсмени боролись не лише за нагороди, а й за потрапляння до національних збірних України на міжнародні турніри 2018 року. Традиційно домінували каратисти Одеської, Львівської областей та кияни", - зазначили у прес-службі. 

На молодіжній першості кращими у загальному заліку були одесити, здобувши 20 медалей (10 золотих, 4 срібних, 6 бронзових), львів'яни стали другими - 17 нагород (7,4,6), а кияни замкнули першу трійку - 29 (6,8,15). 

Втім, група кращих наших каратистів, які входять до топ-15 світового рейтингу WKF, вже гарантовала собі місця у збірній. Це Катерина Крива (вагова категорія до 50 кг), Анжеліка Терлюга (до 55 кг), Аніта Серьогіна (до 61 кг), Анастасія Степашко (понада 68 кг), Олег Філіпович (до 60 кг), Станіслав Горуна (до 75 кг) та Валерій Чоботар (до 84 кг). Ці майстри не змагалися у Чернівцях, адже всі вони, а також чемпіонка України в ката Анна Крещенко, 25-26 листопада виступатимуть на етапі Серії А, що пройде на Окінаві. Відзначимо, що українська команда вперше виступить в Японії, на батьківщині карате.  

Читайте також: Збірна України здобула три нагороди на молодіжній першості світу з карате

Ще одна обставина, яка стосується відбору до збірної, вплинула на хід змагань у Чернівцях. Йдеться про рішення президії Української федерації карате (УФК) відмовитися від участі молодіжної збірної України у чемпіонаті Європи 2018 року серед кадетів, юніорів та молоді, який має пройти в російському Сочі 2-4 лютого.

Це було непросте рішення, зумовлене політичною ситуацією. Патріотичні почуття та міркування безпеки взяли верх над суто спортивними мотивами.  Більшість української каратистської спільноти сприйняла таке рішення із розумінням. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-