Збірна України здобула три нагороди на молодіжній першості світу з карате

Збірна України здобула три нагороди на молодіжній першості світу з карате

Відео
Укрінформ
На Х чемпіонат світу з карате серед кадетів, юніорів та молоді збірна України здобула одну срібну та дві бронзові нагороди і посіла 20-е місце в загальнокомандному заліку.

Медалі для збірної України здобули киянка Єлізавета Сірош (U-21, -61 кг, "срібло"), 15-річна львів’янка Вікторія Ващишин (кадети, -54 кг, "бронза") та 19-річний киянин Андрій Торошанко (U-21, -84 кг, "бронза"). Про це повідомляє офіційний сайт Федерації карате України

Єлізавета Сірош у фіналі поступилася Гвендолін Філіпп з Франції за рівного рахунку 1:1 (суперниця мала перевагу, здобувши очко першою):

Чемпіонат світу проходив 25-29 жовтня в Тенеріфе (Іспанія) під егідою Всесвітньої федерації карате (WKF) на арені Sports Hall Santiago Martin, що вміщує 5100 глядачів. Усього в змаганнях взяли участь 1710 каратистів з 109 держав світу – це рекордні цифри. В програмі – змагання з ката (комплекс вправ) та куміте (сутички) в трьох вікових категоріях: кадети (14-15 років), юніори (16-17 років) та молодь (U-21).

Збірну України під керівництвом Петра Корнійчука представляли 33 спортсмени з 9 регіонів країни. У Тенеріфі молоді українці посіли 20-е місце в загальному заліку серед 45 команд.  

Читайте також: Українська каратистка “взяла” срібло на турнірі в Австрії

Напередодні чемпіонату в Тенеріфе пройшов надзвичайний конгрес WKF, який прийняв низку рішень щодо календарю на 2018 рік та принципів відбору учасників на Молодіжні Олімпійські ігри 2018 року (Буенос-Айрес) та Олімпіаду-2020 в Токіо, де в програмі буде вперше представлено карате.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-