«UA:Перший» матиме законні підстави відмовитись від трансляцій ЧС-2018

«UA:Перший» матиме законні підстави відмовитись від трансляцій ЧС-2018

Укрінформ
Верховна Рада готує закон, згідно з яким заборонять показ будь-яких спортивних змагань у Росії.  

Верховна Рада може дозволити Національній суспільній телерадіокомпанії України («UA:Перший») відмовитися від показу будь-яких заходів, які проходять в Росії. Таким чином, НСТУ матиме законні підстави не показувати матчі футбольного чемпіонату світу-2018. Про це повідомляє сайт Верховної Ради.

Депутати Ольга Червакова («Блок Петра Порошенка»), Вікторія Сюмар («Народний фронт») та Олена Кондратюк («Батьківщина») розробили законопроект про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

Читайте також: Росія програє у великому спорті з розгромним рахунком

У тексті проекту зазначено, що НСТУ дозволено відмовитися від трансляцій спортивних подій, які проходять на території держави-агресора, якщо там є елементи пропаганди і ці трансляції можуть загрожувати інформаційній безпеці України.

Нагадаємо, Україна визнала Росію країною-агресором. Остаточне рішення щодо показу таких подій після затвердження законопроекту прийматиме правління НСТУ. Раніше глава НСТУ Зураб Аласанія заявляв, що його компанія не буде показувати ЧС-2018 навіть під загрозою його відставки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-