«Наполі» - «Шахтар»: Показати справжнє обличчя

«Наполі» - «Шахтар»: Показати справжнє обличчя

Укрінформ
Українському клубу достатньо зіграти внічию, аби пробитися до плей-офф Ліги чемпіонів. 

«Наполі» - «Динамо». Ліга чемпіонів. Груповий етап. 5 тур. 21 листопада. 21:45. Неаполь. Стадіон «Сан-Паоло». Арбітр: Дамір Скоміна (Словенія). Пряма трансляція на телеканалах «Україна» та «Футбол 1».

Перед матчем з «Наполі» відзначимо два моменти. Перший. До Неаполя «Шахтар» полетів на тлі дуже неприємної поразки в чемпіонаті України від «Олександрії». Другий. Навіть нічия з «Наполі» забезпечить команді Паулу Фонсеки вихід у плей-офф Ліги чемпіонів. І це вже за тур до завершення групового турніру.

Читайте також: Букмекери вважають "Шахтар" аутсайдером матчу з "Наполі" у Лізі чемпіонів УЄФА

Перший момент вкотре підтвердив тезу про два різні обличчя «Шахтаря» в цьому сезоні. Одне обличчя справжнє, яке ми бачимо в надзвичайно потужних та успішних матчах ЛЧ. Інше – фальшиве. Його «гірники» демонструють у переважній більшості поєдинків УПЛ, коли грають ліниво, без належної концентрації та настрою. Чому Фонсека й досі мириться з подібним варіантом «доктора Джекілла і містера Хайда» не зрозуміло. Він або свідомо економить сили в українському чемпіонат, або ж частково втратив контроль над командою.

Як би там не було, але фіаско в матчі з «Олександрією» роздратувало головного тренера. Він ледь не вперше відкрито розкритикував захист команди. Сподіваємось, що критика подіє, і квартет Бутко – Ордець – Ракицький – Ісмаїлі на полі «Сан-Паоло» відіграє максимально зібрано. Проти Інсіньє, Жоржиньйо, Гамшика, Мертенса і Кальєхона доведеться не просто захищатися, а доведеться фактично щохвилини руйнувати складне павутиння переміщень і перепасовок. Маємо надію, що захисники за підтримки Степаненка і Фреда впораються з цим викликом.

Читайте також: Саррі: "Шахтар" - сильна команда, яка грає в неприємний футбол

Другий момент – це виклик №2. Турнірне становище таке, що «Шахтарю» достатньо не програти аби виконати завдання на груповий турнір і гарантувати собі друге місце. Про спокусу зіграти з «Наполі» на відбій пишуть усі. Подібна модель ніби й зручна, зважаючи на те, що у швидких Марлоса і Тайсона буде багато простору для контратак. Але план з "автобусом" біля власних воріт може і провалитися. За словами Мауріціо Саррі, його команда нині у найкращій  формі за останні три роки. Притискатись до воріт з таким «Наполі» - це ходити по лезу.

Вочевидь, Фонсека також розуміє, що закритий футбол з «Наполі» - це російська рулетка. Може пощастити, а може і вбити наповал ще на початку гри. Тому португальцю варто не зраджувати своїм ідеями і спробувати нав’язати супернику боротьбу у центрі поля. Принаймні справжнє обличчя своєї команди він збереже. А як не вийде – то у запасі «Шахтаря» ще один матч. Вдома з невмотивованим «Ман Сіті».

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-