Велепец: Якщо візьмемо медаль в Пхенчхані, то сезон вважатимемо успішним

Велепец: Якщо візьмемо медаль в Пхенчхані, то сезон вважатимемо успішним

Укрінформ
Головний тренер жіночої збірної України з біатлону чекає на олімпійські медалі.

Головний тренер жіночої збірної України Урош Велепец прокоментував форму своїх підопічних, а також поставив мету на сезон. Про це він розповів офіційному сайту Міжнародному союзу біатлоністів.

«Валя і Віта Семеренко - молодці. Вони зробили значний крок вперед, це добре і для них, і для команди. Бачу, що сестри готові тренуватися і боротися.

Тим більше, що у них дуже високий рівень підготовки, як для цього моменту. Упевнений, що Валя і Віта здатні провести хороший сезон і показати високі результати.

У Олени Підгрушної були проблеми з диханням на зборах у Франції. Її оглянула група експертів, але нічого конкретного вони не сказали. Спортсменка відпочила, і їй стало краще. Пробували з нею одну методику, іншу, але проблему з диханням вирішити ніяк не могли.

Читайте також: Велепец: Я спокійний, такої сильної команди з біатлону в України ще не було

Потім Олена поїхала додому, в Київ, її там знову обстежили, вирішили зробити для Підгрушної збір десь внизу. Деякий час спортсменка тренувалася сама, але ми були постійно на зв'язку. Зараз вона вже в хорошому стані і тренується разом зі збірною.

Якщо ми завоюємо медаль в Пхенчхані, то сезон можна вважати успішним. Але я знаю, що крім цього, 2-3 дівчини з команди можуть завоювати і особисті нагороди. Для них це дуже важливо. А для того, щоб отримати впевненість у собі і своїх силах перед головним стартом, потрібно добре виступити на етапах Кубка світу.

Важливо також не хворіти, не робити помилок, берегти нерви і правильно готуватися. Ось тоді і матимемо реальну можливість показати на Олімпіаді все, на що ми здатні», - сказав Велепец.

Нагадаємо, жіноча збірна України з біатлону 18-19 листопада виступатиме у норвезькому Шушені на останніх контрольних гонках перед стартом Кубка світу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-