Велепец: Я спокійний, такої сильної команди з біатлону в України ще не було

Велепец: Я спокійний, такої сильної команди з біатлону в України ще не було

Укрінформ
Старший тренер жіночої збірної України з біатлону Урош Велепец розповів про заключний збір у Шушені та готовність команди до старту нового сезону.

"Збором в Шушені я задоволений. Нам дуже пощастило з погодою і з умовами траси. На тренуваннях зробили все, що планували. Дівчата дуже мотивовані, вже хочуть стартувати. В цьому плані я спокійний. Можна з інтересом і позитивними емоціями чекати перших стартів. У нас зараз дуже сильна команда. Такої команди в України ще ніколи не було. Я думаю, ця команда дуже добре готова.

Повернулися на високий рівень сестри Семеренко. Це величезні таланти, з хорошим мотором, вони готові працювати. Олена Підгрушна після невдалого минулого сезону зараз здорово тренується, виконує всі навантаження.

Читайте також: Біатлон: визначився склад збірної України на перший етап Кубка світу

Меркушина в свої 22 роки тренується на рівні олімпійської команди, в якій практично всі дівчата стояли на подіумі в індивідуальних гонках. Вони чемпіонки світу, олімпійські чемпіонки - ці чотири дівчини дуже сильні. Вони можуть виконувати величезні обсяги, швидко готуватися, відновлюватися. І Настя все тренування виконує на рівні команди. У неї хоч і індивідуальний план, але робота дуже важка.

Ольга Абрамова зараз теж в хорошій формі, особливо в плані ходу. Але і стрілянину їй вдалося виправити. Варвинець і Меркушина ще молоді, але вже становлять загрозу для всіх досвідчених дівчат з команди.

Надія Бєлкіна залишається членом команди А, але вона відправиться на перший етап Кубка IBU. А далі будемо дивитися на результати, кого з резерву можна буде підключати до основної команди. Раптом хтось захворіє, або не буде на рівні. У будь-якої дівчини з команди Б є шанс потрапити на Кубок світу.

На передостанньому зборі в Поклюці Юля Джима пропустила пару тренувань, були певні проблеми зі здоров'ям, ми не хотіли сильно вантажити спортсменку. Той збір був коротким, всього два тижні, тому я поговорив з Юлею і вона вирішила залишитися в Поклюці", - розповів Велепец XSPORT

Читайте також: Збірна України проводить заключні збори перед стартом біатлонного сезону

Нагадаємо, що 18-19 листопада українські біатлоністки основної збірної, а також спортсмени резервної команди візьмуть участь в гонках відкритого Кубка Норвегії в Шушені. У програмі змагань спринтерські гонки, а також мас старти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-