Біатлон: визначився склад збірної України на перший етап Кубка світу

Біатлон: визначився склад збірної України на перший етап Кубка світу

Укрінформ
Тренерський штаб жіночої і чоловічої збірних України визначився з тими, хто відправиться до Швеції змагатися з найсильнішими біатлоністами планети.

В Естерсунді чоловічу збірну представлятимуть шість спортсменів, жіночу – сім. Про це повідомляє XSPORT

Склад збірної України на перший етап Кубка світу: 
жінки
- Юлія Джима, Олена Підгрушна, Валя Семеренко, Віта Семеренко, Анастасія Меркушина, Ірина Варвинець, Ольга Абрамова;
чоловіки - Сергій Семенов, Дмитро Підручний, Артем Прима, Олександр Жирний, Володимир Семаков, Руслан Ткаленко.

Артем Тищенко, який проводить підготовку в команді «А», сезон розпочне на Кубку IBU. Там же виступить і Надія Бєлкіна, яку перевели в основну команду після літнього чемпіонату світу.

Старший тренер жіночої збірної України Урош Велепец зазначив, що незважаючи на квоту в шість спортсменок, шанс стартувати в Естерсунді отримають всі біатлоністки: "Будемо робити, як в минулому році: всі сім дівчат основної збірної поїдуть до Естерсунду. У нас квота на старт о шість спортсменок. На місці вже будемо дивитися, хто готовий бігти індивідуальну гонку, а хто буде готовий на спринт. У Швеції ще буде одиночна і змішана естафети... Подивимося на результати гонок в Шушені, останні тренування спортсменок і будемо вирішувати, кого куди ставити. Час ще є. Що стосується Наді Бєлкіної, вона виступить на першому етапі Кубка IBU".

Відзначимо, що за підсумками минулого сезону в українських біатлоністів на гонки Кубка світу квота складає 6 спортсменів у жінок і 5 - у чоловіків. 

Зараз жіноча збірна України разом з резервною командою проводить заключний тренувальний збір в норвезькому Шушені, де 18-19 листопада відбудуться традиційні передсезонні змагання. У суботу спринтерські гонки, а в неділі - мас старти. У змаганнях через перенесену хворобу не зможе взяти участь Юлія Джима.

Читайте також: Збірна України проводить заключні збори перед стартом біатлонного сезону

Чоловіча збірна знаходиться в Канаді. Українські біатлоністи вже провели два контрольних старти.

Фото: biathlon.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-