Данія вийшла на чемпіонат світу-2018 з футболу

Данія вийшла на чемпіонат світу-2018 з футболу

Укрінформ
Данці залишили за бортом турніру збірну Ірландії, завоювавши останню путівку у фінальну стадію XXI чемпіонату світу з футболу від Європи.

Після "сухої" домашньої нічиєї в Копенгагені команда норвезького фахівця Оге Гарейде в повторному стиковому поєдинку на "Авіва Стедіум" в Дубліні здобула вольову перемогу над збірною Ірландії - 5:1, повідомляє Укрінформ.

Шейн Даффі вивів господарів вперед на 6-й хвилині, забивши акцентованим ударом головою на добиванні. Пропущений м'яч в дебюті зустрічі анітрохи не збентежив данців, які відповіли точним пострілом Андреаса Крістенсена (29), хет-триком Крістіана Еріксена (32, 63, 74) і реалізованим пенальті у виконанні Нікласа Бендтнера (90).

Читайте також: Італія вперше за 60 років не вийшла на чемпіонат світу з футболу

Данія виступала на чемпіонатах світу в 1986, 1998, 2002 і 2010 роках. Кращим досягненням "червоної гвардії" був чвертьфінал у Франції-1998 в якому данці поступилися збірній Бразилії (2:3).

Ірландія частіше, ніж будь-яка інша європейська команда, брала участь у "стиках" кваліфікації чемпіонатів світу та Європи. Нинішній плей-офф став для "хлопців в зеленому" восьмим: тричі вони здобували перемоги і п'ять разів терпіли невдачі. До речі, в активі збірної України шість матчів у "стиках".

Читайте також: Лінекер вважає, що на чемпіонаті світу з футболу мають грати 48 команд

Заключні путівки на мундіаль розіграють міжконтинентальні пари Австралія - ​​Гондурас і Перу - Нова Зеландія (обидва перші стикові матчі завершилися внічию - 0:0).

Учасниками чемпіонату світу вже стали 30 з 32 команд: Єгипет, Нігерія, Сенегал, Марокко, Туніс, Іран, Саудівська Аравія, Південна Корея, Японія, Англія, Бельгія, Німеччина (чемпіон світу), Данія, Ісландія, Іспанія, Польща, Португалія, Росія (господар), Сербія, Франція, Хорватія, Швейцарія, Швеція, Коста-Ріка, Мексика, Панама, Аргентина, Бразилія, Колумбія, Уругвай.

Читайте також: Футбол: невихід збірної Італії на чемпіонат світу завдасть країні €1 млрд збитків

Жеребкування фінальної частини ЧС-2018 відбудеться в Москві 1 грудня. Сам фінальний турнір в Росії пройде з 14 червня по 15 липня наступного року.

Нагадаємо: збірна України, яка у кваліфікації фінішувала третьою слідом за командами Ісландії та Хорватії, не змогла вийти з відбіркової групи I.

Фото: http://www.uefa.com/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-