Італія вперше за 60 років не вийшла на чемпіонат світу з футболу

Італія вперше за 60 років не вийшла на чемпіонат світу з футболу

Укрінформ
Швеція залишила за бортом турніру неодноразових чемпіонів світу - збірну Італії - і стала передостаннім, 13-м учасником фінального турніру XXI чемпіонату світу з футболу від Європи.

У повторному стиковому поєдинку італійцям на "Сан-Сіро" в Мілані не вдалося взяти реванш у збірної Швеції за мінімальну поразку (0:1) в Стокгольмі - 0:0.

Останній раз збірна Швеції грала у фінальній частині чемпіонату світу 2006 року, де в 1/8 фіналу поступилися господарям турніру збірній Німеччини (0:2). У відборі на минулий ЧС-2014 в Бразилії скандинави поступилися в стикових матчах, двічі програвши Португалії (0:1 в гостях і 2:3 вдома).

Читайте також: Хорватія вийшла на чемпіонат світу-2018 з футболу

Показово, що Італія не зіграє на чемпіонаті світу вперше з 1958 року, коли турнір проходив у Швеції. "Скуадра адзурра" - єдиний колишній чемпіон світу, не отримав путівку на мундіаль-2018 - збірні Уругваю, Німеччини, Бразилії, Англії, Аргентини та Франції вийшли у фінальну стадію.

Останню вакансію на ЧС-2018 від УЄФА заповнять переможці протистояння Ірландії і Данії (перший матч - 0:0), які зійдуться 14 листопада в Дубліні.

Заключні путівки на мундіаль розіграють міжконтинентальні пари Австралія - Гондурас і Перу - Нова Зеландія (обидва перші "стики" завершилися внічию - 0:0).

Читайте також: ЧС-2018: Головний тренер Італії на волосині від відставки

Учасниками чемпіонату світу вже стали 29 з 32 команд: Єгипет, Нігерія, Сенегал, Марокко, Туніс, Іран, Саудівська Аравія, Південна Корея, Японія, Англія, Бельгія, Німеччина (чемпіон світу), Ісландія, Іспанія, Польща, Португалія, Росія ( господар), Сербія, Франція, Хорватія, Швейцарія, Швеція, Коста-Ріка, Мексика, Панама, Аргентина, Бразилія, Колумбія, Уругвай.

Нагадаємо: збірна України, яка у кваліфікації фінішувала третьою слідом за командами Ісландії та Хорватії, не змогла вийти з відбіркової групи I.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-