Хорватія вийшла на чемпіонат світу-2018 з футболу

Хорватія вийшла на чемпіонат світу-2018 з футболу

Укрінформ
Черговим, 12-м учасником фінального турніру XXI чемпіонату світу з футболу від Європи стала збірна Хорватії.

Команда Златко Далича за сумою двох стикових матчів залишила за бортом мундіалю збірну Греції, повідомляє Укрінформ.

Левову частку загального успіху "шашкові" отримали у домашній зустрічі на "Максимирі" в Загребі, де розгромили еллінів з результатом 4:1. На "Георгіос Караїскакіс" у Піреї балканці у неділю відстояли нічию - 0:0.

Показово, що на рахунку Хорватії унікальна серія перемог у стикових матчах - п'ять разів балканці грали у плей-офф кваліфікації чемпіонатів світу та Європи і п'ять разів перемагали.

Читайте також: ЧС-2018: Сенегал вийшов у фінальний турнір

Ще дві вакансії на ЧС-2018 від УЄФА заповнять переможці протистоянь Італії та Швеції (перший матч - 0:1), які зійдуться 13 листопада в Мілані, Ірландії і Данії (0:0) - 14 листопада в Дубліні.

Заключні путівки на мундіаль розіграють міжконтинентальні пари Австралія - Гондурас і Перу - Нова Зеландія (обидва перші "стики" завершилися внічию - 0:0).

Учасниками чемпіонату світу вже стали 28 з 32 команд: Єгипет, Нігерія, Сенегал, Марокко, Туніс, Іран, Саудівська Аравія, Республіка Корея, Японія, Англія, Бельгія, Німеччина (чемпіон світу), Ісландія, Іспанія, Польща, Португалія, Росія (господар), Сербія, Франція, Хорватія, Швейцарія, Коста-Ріка, Мексика, Панама, Аргентина, Бразилія, Колумбія, Уругвай.

Нагадаємо, збірна України, яка у кваліфікації фінішувала третьою слідом за командами Ісландії та Хорватії, не змогла вийти з відбіркової групи I.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-