Анна Музичук відмовилась їхати на чемпіонат світу в Саудівську Аравію

Анна Музичук відмовилась їхати на чемпіонат світу в Саудівську Аравію

Укрінформ
Причина відмови – місцеві традиції, які на думку Музичук, принижують сучасних жінок. 

Українська шахістка Анна Музичук не поїде на чемпіонат світу з шахів через місце його проведення та місцеві традиції. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Міжнародна шахова федерація анонсувала світовий чемпіонат з рапіду і бліцу, який відбудеться в кінці року в Саудівській Аравії.

Спочатку Іран, тепер - Саудівська Аравія... Цікаво, де організують наступний жіночий чемпіонат світу з шахів. Незважаючи на рекордний призовий фонд, я не збираюся грати в Ріяді, що означає втрату двох чемпіонських титулів. Ризикувати життям і носити весь час абайю? Все має свої межі і хусток в Ірані було більше ніж достатньо», - написала Музичук.

Читайте також: Чемпіонат Європи з шахів: Українські команди здобули дві "бронзи" на Криті

Нагадаємо, Анна Музичук є володаркою титулу чемпіонки світу зі швидких (рапіду) і блискавичних (бліцу) шахів, який вона завоювала в кінці 2016 року у місті Доха (Катар).

У лютому-березні 2017 року вона брала участь в чемпіонаті світу з шахів серед жінок в Ірані, де стала срібним призером, поступившись у фіналі китаянці Тань Чжун. Протягом всього турніру Музичук довелося скрізь носити хустку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-